Søren Sejr

Artist in Residence

Riv en eller flere uger ud af kalenderen for at få ro og inspiration til dit kunstneriske arbejde. Vi tilbyder kost, logi og vores faciliteter til fri afbenyttelse.

Tanken bag Artist In Residence er, at kunstnere inden for særligt billedkunst, musik, scenekunst, litteratur, religion og eksistens kan søge om ophold i enkelte dage eller uger på højskolen til gensidig inspiration. Kunstneren kan som udgangspunkt bo og spise gratis i den periode, der aftales med forstanderne.

Som modydelse er det hensigten, at kunstneren åbner op for sine processer med fx åbent atelier eller værksted, hvor højskoleeleverne kan lade sig inspirere. Der kan også være tale om workshops, en koncert eller en undervisningsgang, kunstneren tilrettelægger for højskolens elever under opholdet.

Eleverne på højskolen bor her i 4-5 måneder, og det er generelt vigtigt for os, at de kunstnere, der indgår i Artist In Recidence tager del i dét at være tilstede i det sociale på højskolen og deler deres tanker om det, de er fordybet i og brænder for.

Er du interesseret, så send os en ansøgning med en projektbeskrivelse.

Har du spørgsmål, kan du kontakte viceforstander Jan Lundum på jl@silkeborghojskole.dk eller forstander Jacob Zakarias Eyermann jze@silkeborghojskole.dk.

Tidligere har vi haft besøg af:

Lise Kjær – lyskunstner (forår 2016)

Lise Kjær 2

Lise Kjær er uddannet på Kunstakademiet i Warszawa i 1992. Hun har boet i Polen frem til 1998, hvor hun rejste til USA med et Fullbright stipendium. Her skrev hun sin PhD-afhandling om den amerikanske lyskunstner James Turrell. Lise Kjær underviser til daglig på City College i Harlem, New York. Hun er gennem tiden blevet inspireret af de polske kunstneres ihærdighed med at skabe – på trods af stor fattigdom bag jerntæppet. I dag arbejder hun med forskellige former for lysudtryk, både gennem videoinstallationer og andre lyskilder.

Henrik Kublick, Qblik – tegner (forår 2016)

Henrik---AIR

I like to experiment and explore with the pencil and I am always looking for new ways of drawing, as well, new people to draw or be creative with. I have a passion for making things with pens, paper and paint and also travelling, living a lift on the road to a certain limit.

Noelia Mora Solvez – videoinstallationer (forår 2016)

Noelia

Noelia har bevæget sig fra dansens verden over i videoinstallationer. Hun er oprindeligt fra Catalonien, har boet en årrække i London og er nu bosiddende i Aarhus. Noelia er tre-sproget og har valgt videoinstallationen som sit fjerde sprog, da det er tværsprogligt. Hun inviterede en stor flok elever indenfor i sit klovneunivers for en dag. Videoen kommer senere.

Alice Morey – billedkunstner (efterår 2015)

Alice-M

I construct narratives and patterns in self-made utopias. The organic shapes and patterns are intuitive designs of my own space and form a cognitive reflex. Inspired by everyday objects, industrial design and a constant stream of Instagram imagery, I intertwine my personal collection of oddities and map the leftovers of east block architecture of Berlin in the colourful landscapes. Their self-made motifs and expressive behaviour become communicative and announcing.

Søren Sejr – billedkunstner (efterår 2015)

Soerensejr

“Søren Sejr er her i gang med et af sine store værker til en udstilling i New York, som han har arbejdet på, mens han har været Artist in Residence på højskolen. Det har været spændende at følge hans både eksperimenterende og reflekterede arbejde – døren har været åben, og Søren har delt sine tanker om sin kunst med alle interesserede, ligesom han har inspireret og vejledt kunsteleverne i deres arbejde. Tak for besøget – kom gerne igen!”

Sisse Lunøe – lydkunstner (efterår 2015)

Sisse-Lunøe

Artist In Residence, elektroniske komponist og lydkunstner, Sisse Lunøe, viser sit grafiske partitur for lydlab-elever.  Som Khareem fra Trinidad sagde efter det første møde med Sisse: “this just blew my mind!”

Arrangementer på Højskolen

1. Det forunderlige univers ved professor Hans Kjeldsen