Højskolens køkken

De daglige måltider på Silkeborg Højskole er en vigtig del af højskolelivet og noget, vi samles om.

Derfor tilbereder vores dygtige køkkenpersonale sund, velsmagende og varieret mad, så du får energi til dagen. Maden er tilberedt af de bedste råvarer og lavet fra bunden. Alt brød – fra rugbrød til rundstykker – er hjemmebagt. Vi bruger et bredt udvalg af økologiske råvarer og undgår tilsætningsstoffer og ”madsminke”.

Vores køkken er åbent. Du er velkommen til at komme med spørgsmål og ønsker. Sammen med din arbejdsgruppe hjælper du i løbet af højskoleopholdet med at sætte maden frem og rydde op efter måltiderne.

Vi følger de officielle kostråd og nøglehulsmærket.

Det er muligt at lave særlige aftaler om kosten, hvis du har religiøse eller lægelige grunde hertil.

Det daglige brød
På Silkeborg Højskole serverer vi 6 måltider om dagen.

Morgenmaden består af et udvalg af surmælksprodukter, havregryn, cornflakes, hjemmelavet müsli og drys, hjemmebagt brød, ost, hjemmelavet marmelade, gulerødder og frugt. Hver morgen er der en lille ekstra ting, som kan være havregrød med frugt, nøddetopping eller øllebrød. Der er altid kaffe, te, mælk og isvand.

I weekenden er der også hjemmebagte rundstykker, juice, honning og blødkogte æg.

Frokosten er buffet, hvor der er hjemmebagt rugbrød og franskbrød, lune retter, fisk, to-tre forskellige salater, forskellige slags pålæg og humus, diverse oste og gulerødder og frugt.

Aftensmaden er et varmt måltid, som bliver serveret ved bordene. Det kan være kød, fisk, fjerkræ eller vegetarretter med tilbehør i form af pasta, ris, kartofler eller kornsalater og salat, råkost, rodfrugter eller grøntsager tilberedt på anden vis. Ved særlige lejligheder serverer vi forret eller dessert.

Mellemmåltiderne er gulerødder, frugt, boller og enkelte gange kage. Hertil er der kaffe, te og isvand.