rejser

Her får du begge dele: Både rejse og høj­skole

Alle højskoleophold indeholder en studierejse, og udover det tilbyder vi explorer-rejser til Canada, New Zealand, Myanmar, Cuba og Malawi. Her rejser vi på åbne billetter, så har du ikke fået nok, kan du og dine rejsekammerater fortsætte eventyret på egen hånd.

Alle højskoleophold indeholder en studierejse. Nogle studierejsers indhold passer særligt godt til nogle af vores hovedfag, men du kan frit vælge mellem dem, vi tilbyder. Studierejserne har forskellig pris.

STUDIEREJSER EFTERÅR 2017

På friluftstur i søhøjlandet

En tur i to dele, hvor vi oplever noget af Danmarks smukkeste natur. Enten for fuld fart eller nede i gear fordybet i det helt enkle liv i det fri.

Indien

Vi skal opleve Indien – verdens største demokrati – og mødes med inderne på denne studierejse med fokus på kunst, kultur og religion.

Palæstina

Studierejse med kurs mod Mellemøsten og fokus på politik, musik og religion. Turen er et møde med dem, det handler om, og en rejse ind i gæstfrihed, håb og frustration.

Tour de Denmark ved vesterhavet

Tour de Danmark

Road trip med fokus på socialt entreprenørskab, innovation og bæredygtighed. Vi skal på en ekspedition ud i det land, vi kender, eller tror vi kender.

Bemærk hovedfaget FRILUFTSLIV i efteråret desuden indeholder en rejse til Norge.

STUDIEREJSER FORÅR 2018

Norge - vinterfjeld og snehuler

I Norge står vi på ski over det hvide vinterfjeld og graver vores egne hyggelige snehuler, som vi overnatter i. Det er varmere end man lige tror.

Kig ud gennem port i Iran

Iran

Rejsen er bygget op omkring kultur, kunst og historie. Den byder på møde med lokale kontakter og oplevelser med besøg hos iranske familier og iransk kultur.

Ultraman+Mt.-Fuji=JAPAN. Foto: Emran Kassim

Japan

Japan har det hele! Fra det hektiske og intense Tokyo til den rolige og uforstyrrede hverdagsliv i Osaka. Rejs med os og oplev Japansk musik og idræt.

Tour de Denmark ved vesterhavet

Tour de Danmark

Explorer-rejser

Selve rejsen ligger i forlængelse af dit højskoleophold. Under højskoleopholdet forbereder du dig til rejsen i en del af dine fagtimer. Vi rejser på åbne billetter, så når fællesrejsen er ovre kan du fortsætte på egen hånd. Vi tilbyder forskellige rejseprojekter forår og efterår.

Myanmar Explorer

Forår 2018 Oplev et hjørne af asien, som på flere måder ikke har ændret sig meget, siden det engelske kolonistyre ophørte i 1947. Du deltager i frivilligt arbejde i udviklingsprojekter eller på et værested for gadebørn. I Myanmar skal du også være med til at lave højskole-workshops for unge.

Canada Explorer

Forår 2018 Følg i fodsporene på indianere, pelsjægere og guldgravere. Sejl i havkajak og se spækhuggere. Vandring i vildmarken og mød bjørn. Med andre ord: Canada Explorer! 5 måneders træning og forberedelse på højskolen, 3 ugers explorer-tur i det vestlige Canada samt vidererejse i mindre grupper på egen hånd i Canada, USA eller Mellemamerika.

Cuba Explorer

Forår 2018 I hovedstaden Havana skal vi opleve fortidens vingesus og vi skal dykke ned i landets musikkultur og den afrocubanske Santeria-religion, der er præget af mystik og voodoo-lignende åndelighed. Vi besøger Viñales-dalen, som er på Unescos liste over ’World Heritage Sites’ og Cubas paradis-strande. Vi tilbyder spanskundervisning i forbindelse med turen

New Zealand Explorer

Efterår 2018 Et frilufts- og rejseprojekt for dig, der vil på højskole, men også drømmer om at rejse jorden rundt. På højskoleopholdet forberedes rejsen – fysisk og teoretisk. Herefter 3 ugers rejse i New Zealand, især med havkajak og trekking. Rejsen “down under” kan efter de 3 uger fortsættes på samme flybillet med stop-overs efter eget valg.

Malawi Explorer

Efterår 2018: Tag med på dit livs eventyr og oplev det Afrika, som kun få turister ser. Undervejs skal vi med kamera og blok i hånden fortælle deres historier i samarbejde med Verdens Bedste Nyheder. Derefter flytter vi ind hos lokal familie og oplever hverdagen og den enorme gæstfrihed.

Mange hundrede unge har været på rejse med højskolen i tidens løb. Vi bestræber os på, at din rejse giver dig uforglemmelige oplevelser og perspektiv på tilværelsen.

Vi var i Ghana med højskolens U-landshold, og det var mit livs rejse! Hele vejen var der styr på tingene, og vi har fået oplevelser og venskaber for livet!

Andreas Jensen

Min rejse til Uganda var mit livs største oplevelse. Jeg rejste på en mere autentisk måde, end jeg kunne have fået på nogen anden måde. Jeg tænker tilbage på min rejse hver dag, for den har virkelig sat dybe spor i mig og desuden præget mit valg af videregående uddannelse den dag i dag.

Stefanie Jolak

Studierejsen gav virkelig mulighed for at få helt nye perspektiver og indsigter i en kenyansk kunstverden med udfordringer som udøvende kunstner og som borger, i et samfund præget af ulighed.

Stine Merrild

Jeg har sjældent været på en mere tætpakket rejse, og oplevet så meget på bare 10 dage. Her var der møder med mennesker, oplæg, besøg og udflugter, som rakte langt ud over hvad man ellers ville have mulighed for, på egen hånd.

Emma Morel

Visualisering af højskoleophold med rejser

Højskoleopholdet indeholder en studierejse, hvor du selv kan vælge destinationen. For hovedfaget friluftsliv er der om efteråret en ekstra studierejse med Norge som fast rejsemål. Vælger du en explorerrejse, ligger den i forlængelse af højskoleopholdet.