Indenrigsministeriet bygning på Plaza de la Revolución, Havana, Cuba. Foto Vlad-Podvorny (CC by 2.0)
Taxi i Trinidad, Cuba. Foto: Bud Ellison (CC by 2.0)
Hårdt manuelt arbejde på Cuba. Foto: Theodor-Hensolt (CC by 2.0)
Cuba-cigarer. Foto: Alex Brown (CC by 2.0)
Vinalesdalen på Cuba er UNESCO Verdensarvsområde. Foto: Guillaume-Bavière (CC by 2.0)

Højskole og rejseprojekt:

Cuba Explorer

PÅ KRYDS OG TVÆRS AF CUBAS NATUR OG KULTUR

CUBA: I hovedstaden Havana skal vi opleve fortidens vingesus og vi skal dykke ned i landets musikkultur.

Højskole og rejseprojekt:

Cuba Explorer

5 måneder på højskole i foråret og 3 ugers fælles kultur- og naturoplevelse i Cuba.
PÅ KRYDS OG TVÆRS AF CUBAS NATUR OG KULTUR

KULTUR

I Havana skal vi opleve fortidens vingesus – kulturelt, historisk og politisk. Vi skal besøge designmuseet, som arkitektonisk er halvvejs ædt op af naturen, og vi skal på musikkonservatoriet og høre om, hvordan man studerer claves i 4 år. Vi skal også til ’søndagsrumba’, besøge byens museer og smukke katedraler. Vi skal desuden have en snak om Cubas kultur- og politikhistorie på universitetet.

Afrikansk rumba i Callejo-de Hamel, Havana, Cuba. Foto: Bryan Ledgard (CC by 2.0)

Matanzas er rumbaens arnested. Her skal vi leve og bo hos Obailú – et rumbaorkester, og opleve deres hverdag fuld af musik. Dette er en unik chance for at tale med lokale cubanere om, hvordan det er at være statsansat musiker – ligesom alle andre er statsansatte – på samme løn. Vi skal i det hele taget dykke ned i den afrocubanske musikkultur og Santeria-religionen – en afrocubansk religion, som er præget af mystik og voodoo-lignende åndelighed. Vi skal til ceremoni – en lang seance, der mest af alt minder om en fest. Her spilles der på batá-trommer, og der synges og danses indtil nogle går i trance.

NATUR

Vi skal opleve storslået natur i Viñales-dalen, som er på Unescos liste over ’World Heritage Sites’. I dette helt unikke landskab af kalksten skal vi opleve en uddøende natur, som er helt særlig og uspoleret. Her dyrkes også tobaksplanter på gammeldags manér, og dette skal vi selvfølgelig prøve kræfter med.

Vinalesdalen på Cuba er UNESCO Verdensarvsområde. Foto: Guillaume-Bavière (CC by 2.0)

Vi skal på vandretur i El Nicho nationalpark, hvor talrige stier krydser hinanden blandt vandfald og badesøer. I Trinidad skal vi bestige bjerge på hesteryg og have salsaundervisning af nogle af Cubas dygtigste dansere.

Vi kører til Cayo Coco og oplever en af verdens reneste og smukkeste strandområder – der skal også være lidt tid til afslapning.

PROJEKTBESKRIVELSE

Cuba Explorer består af tre dele:

1. del: Højskoleophold inkl. rejseforberedelse

Forårssemesteret på højskolen skal vi bruge på til at få et indblik i Cubas kultur og historie. Vi skal høre Cubansk musik, spille og danse rumba og salsa og meget mere. På højskoleskemaet er der afsat to undervisningstimer om ugen på valgfaget ”Cuba Explorer”. Vi giver også mulighed for spanskundervisning.

2. del: Rejsen til og i Cuba

I begyndelsen af juni lander vi i Havana, hovedstaden i Cuba. Herefter har vi godt tre uger sammen i Cuba. Hjemmefra har vi sammen planlagt den Explorer-tur, vi i fællesskab finder bedst. Efter rundrejse fuld af kultur- og naturoplevelser, bliver den fælles rejse afsluttet i Havana, hvorfra læreren rejser hjem ca. 1. juli. Dette er også muligt for dig, men vi håber, at du har lyst til at fortsætte på rejseprojektets 3. del.

3. del: Den videre rejse

Efter den fælles rejse kan du drage videre sammen med en eller flere højskolekammerater. Det kunne være videre rundt i Cuba, eller du kan flyve til Mellemamerika, Sydamerika eller måske til USA. Valget er dit – og verden er åben.

Vi elsker Cuba. Foto: Nick Kenrick (CC by 2.0)

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Deltagere: Enhver kan deltage. Du skal blot være fyldt 18 år og have lyst til de uforglemmelige oplevelser med Cuba Explorer.

Projektleder:
Leder af Cuba Explorer er Kasper Brinck Kristensen, der er musiklærer på Silkeborg Højskole.

Yderligere oplysninger:
Har du spørgsmål til Cuba Explorer eller til højskoleopholdet, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også ringe og aftale et besøg på højskolen. Vi har altid tid.

Billedserie: Cuba.

Fakta

Rejsen tilbydes i foråret.

Pris: 21.000 kr. inkl. fly, overnatning, transport, mad, drikke, aktiviteter og evt. visum.
Du skal selv betale lommepenge, rejseforsikring og eventuelle vaccinationer.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.