Cykl ud på eventyr og bliv reporter for Verdens Bedste Nyheder

MALAWI: Op på cyklen og af sted ud ad de afrikanske landeveje

Cykl ud på eventyr og bliv reporter for Verdens Bedste Nyheder

På cykel på afrikansk landevej

• 7 ugers rejse i Malawi
  • Rundrejse på cykel som reporter med kamera, mikrofon og blok
  • Flyt ind hos en lokal familie og del dine oplevelser med 10.000 børn og unge

Tag med på dit livs eventyr og oplev det Afrika, som kun få turister ser. Vi cykler først en uge rundt i Malawi for at komme helt tæt landet og nogle af de stærke mænd og kvinder, som gør en forskel. Undervejs skal vi med kamera og blok i hånden fortælle deres historier i samarbejde med Verdens Bedste Nyheder. Derefter flytter vi ind hos lokal familie og oplever hverdagen og den enorme gæstfrihed.

I samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og Verdens Bedste Nyheder laver vi dette spændende rejseprojekt i Malawi. Projektet begynder med højskoleophold og undervisning i Silkeborg. Derefter rejser vi til Malawi for at opleve verden set med andre øjne og for at samle fortællinger om mennesker, der vil forandre verden. Vi vil gerne fortælle nogle af de gode og positive historier om de mænd og kvinder, der skaber håb og udvikling i Malawi. Derfor er det vigtigt at komme helt tæt på menneskene og se hvordan Folkekirkens Nødhjælps projekter helt lokalt gør en forskel. Med en mikrofon, et kamera eller et tastatur, kan du være med til at gøre en forskel, når du formidler deres historie til medier i Danmark og Malawi. Landet kaldes ‘Afrikas varme hjerte’ på grund af befolkningens store gæstfrihed på trods af, at det også er et af de mindst udviklede lande i Afrika.

Til sidst slutter vi af hjemme i Danmark igen, hvor vi fortæller om vores rejse og oplevelser for 10.000 børn og unge på Folkekirkens Nødhjælps Informationskaravane.

Tag med på en uforglemmelig rejse, hvor du bliver klogere på verden – og ikke mindst på dig selv!

Projektbeskrivelse

Malawi Explorer falder i 3 hovedafdelinger:

1. del: Højskoleophold inkl. rejseforberedelse i efterårssemesteret

Vi skal cykle, indsamle historier og bo hos en lokal familie. Alt det skal vi forberede os på inden rejsen. Du får undervisning i kultur, religion og historie. Desuden får du undervisning i journalistik, fotografering og video, for at du kan formidle nogle af dine fantastiske oplevelser på og efter turen. Men vi skal også designe vores egen cykeltrøje, fundraise penge til turen og skabe lokale events i Danmark. Du er med til at skabe og forme rejsen, men vi klæder dig godt på inden.

2. del: Rejse Malawi som frivillig for Folkekirkens Nødhjælp
Sidst i december til midt i februar

Vi flyver mellem jul og nytår til Malawi, og får det første sanseindtryk af Afrika. De første par dage skal vi introduceres til landet, kulturen og de lokale basarer. I hovedstaden Lilongwe mødes vi med Folkekirkes Nødhjælps lokale partnere, som fortæller om de mange små projekter, de driver i landet. Sammen med unge malawier deltager vi i en medieworkshop for at forberede os på cykelturen og de reportager, vi senere skal lave.

Derefter rejser vi sammen syd på hvor vi i en uge skal cykle rundt for at møde nogle af de mænd og kvinder, der skaber udvikling og håb. Cykelturen giver tid og mulighed for at komme helt tæt på mennesker og de gode historier, vi skal skrive, blogge, filme og fotografere til sociale -og trykte medier i Danmark og Malawi.

Efter en uge stiller vi cyklerne, deler os op og flytter én og én ind hos en lokal værtsfamilie. I en måned bliver vi en del af familien og indgår i deres hverdag med markarbejde, madlavning, fester og højtider. Vi besøger den lokale skole, den lokale sundhedsklinik og projekter, som forbedrer familiers levevilkår. Undervejs vil du også se hvordan en køkkenhave, en landsbybank og nye afgrøder kan gøre forskellen på liv og død.

3. del: Fortæl for 10.000 børn og unge
Midt i februar til midt i marts

Hjemme igen med rygsækken og kameraet fuld af oplevelser skal erfaringerne fra rejsen i Malawi nu formidles for børn og unge i Danmark. Vi mødes tilbage på højskolen for at forberede events og shows med filmklip, fotos, oplæg og aktiviteter. Derefter starter to ugers turné rundt i hele landet med Folkekirkens Nødhjælps informationskaravane. Karavanen vil besøge efterskoler, børne- og ungdomsorganisationer (FDF og spejdere), konfirmandklasser osv. og ender med Folkekirkens Nødhjælps landsdækkende sogneindsamling først i marts.

Deltagere:
Alle kan deltage. Du skal blot være fyldt 18 år og have lyst til en uforglemmelig oplevelse sammen med andre unge.

Projektleder:
Højskolelærer Simon Stagis er rejseleder. Han er også underviser på det tilhørende valgfag i Malawi Explorer, hvor I i fællesskab forbereder jer på rejsen.

Yderligere oplysninger:
Har du spørgsmål til Malawi Explorer eller til højskoleopholdet, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også ringe og aftale et besøg på højskolen. Vi har altid tid.

Billedserie: Oplev Malawi og kom helt tæt på befolkningen

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen

Rejsen tilbydes i efteråret.

Pris: 21.000 kr. inkl. fly, overnatning, transport, mad, drikke, aktiviteter og evt. visum.
Du skal selv betale lommepenge, rejseforsikring og eventuelle vaccinationer.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen