Tour de Denmark ved vesterhavet

Studie­rejse:

Tour de Denmark

Road trip med fokus på socialt entre­pre­nør­skab, inno­vation og bære­dyg­tig­hed

DANMARK: Vi shiner vores højskolebus op og drager på ekspedition ud i det land, vi kender, eller tror vi kender. Vi skal ud i baglandet og ned ad sidevejene for at stoppe op ved de steder, vi normalt kører forbi. Vi vil se Danmark på vrangen, for på bagsiden bobler initiativerne og idéerne.

Studie­rejse:

Tour de Denmark

Road trip med fokus på socialt entreprenørskab, innovation og bæredygtighed

På studierejsen Tour de Denmark tager vi på road trip rundt i landet og søger direkte oplevelser med socialt entreprenørskab, innovation og bæredygtighed i Danmark.

Halmhuse, taghaver og arabiske spejdere i Danmark

På studierejsen flytter vi ind i en af Jyllands innovative økolandsbyer, bor i halmhus, har workshops og oplever hverdagsliv og boligformer, hvor bæredygtighed er i centrum. Vi vil besøge den socioøkonomiske virksomhed, der tager sit sociale ansvar alvorligt og det lille private sociale initiativ, der gør en forskel. Vi skal på vandring rundt i ukendte dele af byen med den hjemløse, der nu tjener penge som guide, besøge et roof-garden projekt på Københavns hustage, lave kulturaften på asylcenteret og aktiviteter med arabiske spejdere i boligblokken. Vi skal også i marken med økolandmanden, møde politikeren med visioner og besøge energiakademiet, der eksperimenterer med bæredygtige løsninger.

Alt dette sker gennem mødet med folkelige initiativer, organisationer og virksomheder i Danmark, der arbejder og eksperimenterer med initiativer inden for socialt entreprenørskab, bæredygtighed og innovation.

Tour de Denmark med ude i stalden

Således vil rejsen være pakket med besøg, førstehåndsoplevelser, dialog, og fælles aktiviteter med mennesker med forskellige visioner, kulturer og livsskæbner, folkelige foreninger, organisationer og virksomheder.

Samtidig vil vi på turen gennem Danmark opleve landets mangfoldige natur og kulturelle steder af interesse.

Sammen skaber vi turen

Vi har planlagt dele af rejsen, men du kan også være med til at planlægge dele af ruten og være med til at opsnuse de nye trends og de gamle traditioner, som kan inspirere os.

Studierejsen afsluttes med få dages kulturudveksling i forskellige hjem rundt omkring i Danmark. Her vil vi i helt små grupper indgå i hverdagslivet med madlavning, arbejde, fritidsaktiviteter m.v. og opleve en dagligdag, som den leves i familier med dansk eller anden etnisk baggrund.

Studierejsen er for internationale højskoleelever, elever med flygtningebaggrund og danske elever, der ønsker at få kendskab til og er nysgerrige på at komme bag om forskellige sider af Danmark. Det er en tur, hvor fællesskabet er et bærende element, og hvor diskussioner om det danske og dét at være menneske i samfundet vægtes højt.

1 bus, 10 dage, 100 kander kaffe og 1.000 kilometer i en bus fuld af unge med forskellig nationalitet er ingredienserne i det intense kulturmøde, der venter.

Billedserie: Vi kører ud og oplever Danmark.

Rejsen tilbydes i efteråret og foråret.

Pris: 1.900 kr. inkl. mad, transport og overnatning.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne studierejse.