Kreativitet og leg

OBS. Venteliste

2.-8. juli 2017

Silkeborg Højskole danner rammen om en højskoleuge med masser af oplevelser for børn og voksne i alle aldre. Med fokus på kreativitet og leg bliver det en uge, der kommer til at summe af liv gennem sang, kunst, musik, dans, leg, grin og aktiviteter i naturen.

Børn, forældre og bedsteforældre har her muligheden for at være sammen om en uge med masser af kreativitet og leg. Programmet vil være bygget op, så I får flest mulige oplevelser sammen som familie. Enkelte gange bliver der aktiviteter for henholdsvis børn og voksne. Alle dage begynder med fælles morgensamling og slutter med en godnathistorie. Der vil være henholdsvis et formiddags- og eftermiddagsmodul, hvor I i løbet af ugen i mindre grupper vil komme gennem de samme seks forskellige workshops. Børn skal være fyldt 7 år for at deltage.

De forskellige workshops vil være af blandet karakter med det kreative og legende som omdrejningspunkt. Vi skal blandt andet på kanotur på Silkeborg Langsø. Vi skal danse, stomp’e, klappe, råbe, ryste, synge og tromme til fede sambarytmer. Måske skal vi lave verdens længste kuglebane? Og vi skal i hvert fald også slippe fantasien løs i kunstlokalet.

Ud over de forskellige workshops vil vi i løbet af ugen også lave et stort børnekor og et voksenkor.

Én dag skal vi alle sammen på tur ud i det blå. Vi smører madpakker og tager til Slåensø, hvor vi leger, laver bål, bader, laver land art og bygger huler m.m. Her fra bliver vi hentet af en af rutebådene, der sejler os tilbage til Silkeborg.

Hver dag sidst på eftermiddagen vil der være åbent i svømmehallen til fri leg. Enkelte morgener vil der være mulighed for voksensvømning.

Om aftenen vil der ligeledes være forskelligt program for alle aldre.

En aften får vi besøg af Kalle fra Ramasjang. Han er bedst kendt for sin Danmarkstour, hvor han tager rundt i hele landet og finder ud af, hvordan Danmark lyder. Han indsamler sjove og skønne lyde overalt, for der er musik i alt, og alt er musik. I uge 27 kommer han på højskolen og deler ud af alle sine lyde.

En aften er der foredrag for de voksne med forfatter Andrea Hejlskov, der er senest aktuel med bogen Og den store flugt. En bog, der handler om, hvordan og ikke mindst hvorfor hendes familie for fem år siden forlod det stressede, moderne liv og bosatte sig langt ude i de svenske skove for at komme tættere på naturen, hinanden og meningen med livet.

En aften vil der være ølsmagning, når børnene er gået i seng, ligesom der er mulighed for at bruge skolens faglokaler på egen hånd, spille i band, male eller tage en hockeykamp.

Vi skal også have sangquiz, familiedisko i svømmehallen og festaften.

Vi glæder os til en uge fuld af kreativitet og leg.
Karen Fogtmann, højskolelærer og kursusleder