Pilgrimsvandring

10.-16. juni 2018

Silkeborg højskole inviterer til sommerhøjskole og pilgrimsvandring. Dagene vil byde på vandringer alene og i fællesskab, Stilhed og langsomhed, Fordybelse og eftertanke. Vandringer i storslået natur og højskoleliv, når det er bedst.

Pilgrimsvandringen er et gammelt kristent ritual, man finder i alle de store verdensreligioner, og som har fået en renæssance i det moderne samfund. Pilgrimsvandringen giver os mulighed for at samle os fra hverdagenes adspredthed og høje aktivitetsniveau og få et enkelt fokus i nærvær og enkelhed. Vi kommer til at mærke pilgrimsvandringens flere betydningslag på egen krop; Pilgrimsvandringen giver os et symbol på vores egen livsvandring og kalder til nærvær, opmærksomhed og valg. Det dybeste betydningslag er forsoningen – med sig selv og det liv vi fik givet, mennesker omkring os og med Gud.

VANDRETURENE
Alle dage byder på pilgrimsvandringer i forskelligartede naturskønne områder, langs søbred og å, i løvskov og på hede, med udsigt og under grønne trækroner. Pilgrimspræst Anette Foged Schultz vil lede vandringerne og give dagene et indre fokus undervejs. Hun vil desuden stå til rådighed for enkelte samtaler.

Vi vil vandre i min. 2 timers stilhed hver dag. Det giver os et rum, hvori man bare kan være og fordybe sig i dagens fokus eller vende sanserne og opmærksomheden udad og nyde naturen, vi vandrer igennem. Undervejs vil vi gøre holdt i lokale kirker og holde meditativ andagt og nadver.

Vandringerne er af varieret længde; Tre heldagsvandringer (ca. 15-20 km) og to halvdagsvandringer (ca. 8-10 km). Gruppen er max. 25 personer.


DAGSPROGRAM

 • Tilbud om morgensvømning i højskolens svømmehal
 • Morgenmad
 • Morgensamling med højskolesang i foredragssalen
 • Pilgrimsvandring med naturoplevelser, langsomhed, samtale, andagt og stilhed
 • Madpakke og kaffe nydes undervejs i naturen
 • Middag på Højskolen
 • Højskoleaften m. sang, foredrag, koncert, festaften m.


KULTURINDSLAG

 • Visdom, viden og vorherre i verden
  // foredrag ved Anders Laugesen, journalist på DR
 • Abrahams sønner
  // teaterforestilling af Hans Rønne; skuespiller, instruktør og dramatiker
 • Den danske sangbog har fået en lillesøster
  // sangaften ved Marianne Søgaard, højskolelærer og sangskriver

Højskolen danner i denne uge også ramme for sommerkurset Bibelen – Kunst, kultur og kærlighed i samarbejde med Bibelselskabet. Ægtefæller eller andre, der gerne tager på kursus sammen, kan fint tilmelde sig hvert sit sideløbende kursus.

Tilmelding

Tilmelding til kurset foregår på en særlig formular.

Tilmelding

Tilmelding til kurset foregår på en særlig formular.
Du kan hente kursusbeskrivelsen som pdf-fil, som du kan printe ud derhjemme.