Rytmisk kor

16. – 22. juli 2017

En intens uge på Silkeborg Højskole for alle, der kan lide at synge, og som har lyst til at gøre det sammen med andre. På korugen mødes sangere fra hele landet i et stort kor for at lade sig rive med af hinanden og den fælles musikalske oplevelse. Deltagerne udfordres og udvikles som individuelle sangere og som kor. Kom og stem i!

Mød Klondyke, Thomas Kluge, Kristian Skårhøj, Marianne Lewandowski, Maria Kynne og mange flere.

KURSETS INDHOLD
I samarbejde med inspirerende lærere, medkursister og professionelle musikere får du friske inputs og møder nye musikalske udfordringer, uanset om du er nybegynder eller øvet. Alle kan være med.

Højskoletraditioner og socialt samvær vil samtidig skabe en helt særlig atmosfære, når højskolen fyldes af sang fra tidlig morgen til sen aften.

FORMIDDAGE MED KONCERTPROJEKT
Opvarmning
Dagen begynder naturligvis med fælles opvarmning ved instruktørerne. Her deles ud af tips og tricks, når vi indstiller krop og stemme til dagens musikalske opgaver.

Kor
Efter den daglige opvarmning tager vi fat på ugens hovedprojekt under ledelse af dirigenten Marianne Lewandowski. Omdrejningspunktet vil her være sange af Klondyke.

Den nordjyske sangskriver og trubadur, Mikael K, har med sit band Klondyke 6 anmelderroste albums på samvittigheden. Det sidste “Sange fra Nord” udkom i maj 2014 og er en samling musikalske portrætter. Portrætter af levende personer fra nordlige region af Danmark. Der er således både sange om en Bokser, en ølmand, en heks, en gøgler, en sømandsenke og meget mere.

Korprojektet med Klondyke-sange forløber over hele ugen og munder ud i en koncert fredag eftermiddag i de smukke rammer på kunstmuseet Silkeborg Bad.

Her vil Klondyke selv medvirke og sammen med koret fylde eftermiddagen med sang og musik.
Instruktør: Marianne Lewandowski, højskolelærer, korleder, sanger og percussionist. 

EFTERMIDDAGSWORKSHOPS
Mandag: Stemme og kreativitet med Kristian Skårhøj
Sammen med Kristian Skårhøj skabes et kreativt forum hvor sang, lyde og personlige udtryk er fundament for den musik vi skaber sammen. Der arbejdes med legene rammer, som giver plads til at udtrykke sig individuelt og at blende ind i koret. Vi kastes bla. ud i Circlesongs og klang-universer. Øvelser som udvikler dig som korsanger.
Instruktør: Kristian Skårhøj, korleder, sanger og komponist.

Tirsdag, onsdag og torsdag: Jorden rundt med Maria Kynne
I disse workshops skal vi hele vejen fra Grønland til Sydafrika! Vi skal synge Folkesange fra hele verden og få blik for de forskelle, der er at finde i bla. tonesprog og fonetik. Smukke klange, høje hvin, skæve taktarter, stærke fortællinger og latter vil fylde lokalet, når vi rejser verden rundt med sangen i centrum.
Instruktør: Maria Kynne, sanger, komponist, tekstforfatter, sangpædagog.

MERE PROGRAM
Silkeborg er synonym med smukke naturoplevelser, sø og skov. Det skal opleves, og på sommerkurset tager vi derfor på udflugt med picnickurv i det grønne.

Aftenforedrag: Vi har inviteret portrætmaleren Thomas Kluge til at fortælle om sit kunstneriske virke.

Aftenkoncert: Maria Kynne trio spiller en intim koncert. Med sig har Maria musikerne Jesper Nordal (guitar), Anders Heidelbach (bas), Oliver Antunes (piano) og Rune fogh (kontrabas).

Sommernatten er vor egen. En aften synger vi fra højskolesangbogen i haven og nyder udsigten over Silkeborg Langsø. Hygge i caféen eller åben scene. Der vil være rig mulighed for gåture i de smukke omgivelser, samtaler, fællessang, spil mm. Og den sidste eftermiddag er der den store afslutningskoncert på Silkeborg Bad efterfulgt af festmiddag på højskolen.

Sideløbende med korkurset huser højskolen kunstkurserne Maleri og Grafik og morgensamlinger, udflugt og aftenprogram vil derfor være fælles.

Velkommen til inspiration, nye bekendtskaber og store musikalske oplevelser!
Marianne Lewandowski, højskolelærer og kursusleder