50 år med den go’e historie

Silkeborg Højskole inviterer i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp til jubilæumskursus for frivillige, der interesserer sig for genbrug under overskriften 50 år med den go’e historie.

Gennem workshops, foredrag, diskussioner og udflugter stiller vi skarpt på den go’e historie i Folkekirkens Nødhjælp gennem 100 år og 50 år med genbrugsarbejdet. Samtidig er det en højskoleuge med fællessang, god mad og godt fællesskab. Kurset henvender sig til mennesker med interesse for frivilligt arbejde, genbrug og verden omkring os. Vi sætter fokus på Folkekirkens Nødhjælps arbejde, hvor alle kan være med til at motivere, skabe engagement og bidrage til gavn for verdens fattigste.

Kursusledere:
Jan Hamborg Lundum, viceforstander, Silkeborg Højskole
Karina Skovhauge, leder af Detail, Folkekirkens Nødhjælp

PROGRAM

Mandag starter højskoleugen med at dele de go’e historier og markere 50 års jubilæet i genbrug. Engagementsdirektør Lars Lindholm vil guide os gennem Folkekirkens Nødhjælps 100 års historie. Om aftenen vil projektleder Jonas Holmgaard Hundebøll fortælle de go’e historier fra Folkekirkens Nødhjælps arbejde ude i verden.

Tirsdag handler det først om farver og hvordan brugen af disse bidrager til indbydende varepræsentation. Herefter fører Pia Storm os ind i sin verden med “Vintage, modehistorie, magi og mening”. Om eftermiddagen tager vi på udflugt til Folkekirkens Nødhjælps første genbrugsbutik i Århus samt logistik- og sorteringscenteret i Viby. Dagen rundes af med højskolesang ved sangskriver og højskolelærer Marianne Søgaard.

Onsdag formiddag sætter vi fokus på kropssprog og den nonverbale fortælling ved Lilje Windbirk. Vi dykker ned i, hvilken indflydelse kropssproget har på mødet med kunderne og vores fællesskab. Om eftermiddagen får du mulighed for fordybelse ved at deltage på én workshop. Dagen afsluttes med go’e historier fra Søren Ryge.

Torsdag formiddag har du igen mulighed for fordybelse ved at deltage på én workshop. Efter frokost starter festlighederne, hvor vi sejler ned ad Gudenåen med en af Hjejlebådene med tid til sang og fortællinger. Ugen kulminerer med festaften. Medbring festtøj – måske fra 70’erne, sjove indslag og go’e historier.

Fredag vil vi møde unge voluntører/højskoleelever, der fortæller deres personlige historier fra en hverdag i et af Folkekirkens Nødhjælps projekter. Vi afslutter med Fredagshjørnet, hvor der er tid til eftertanke og evaluering af ugen.

TILMELDING og PRAKTISK INFO

• Kurset afholdes fra mandag d. 28. marts til fredag d. 1. april 2022.
  • Tilmelding kan ske indtil d. 1. marts 2022, eller til kurset er overtegnet. Når kurset er fyldt oprettes venteliste.
  • Indløbne tilmeldinger bekræftes pr. mail eller brev inden for otte dage. Med bekræftelsen følger en betalingsoversigt.
  • Prisen for opholdet er 1.550 kr. Beløbet dækker ophold i dobbeltværelse inkl. linned og håndklæde, undervisning, forplejning, etc. Der er håndvask på værelset. Bad/wc på gangene.
  • Vi opfordrer til, at kursister fra samme butik deler værelse to og to. Der er begrænset mulighed for overnatning i enkeltværelse mod et tillæg på 300 kr. Angiv ønske om enkeltværelse ved tilmelding.
  • Bus til højskolen fra/til Silkeborg station: mandag kl. 11.45 og fredag kl. 13.00. Bookes ved tilmelding.
  • Deltagerbrev udsendes pr. mail 14 dage før kursusstart.

SILKEBORG HØJSKOLE
Silkeborg Højskole er en klassisk dansk højskole med rødder i den folkekirkelige børne- og ungdomsorganisation FDF. Højskolen byder på hovedfagene politik og debat, kunst, musik, change makers, friluftsliv samt idræt og vandsport, og eleverne kan desuden tilvælge forskellige rejser til Palæstina, Østeuropa, Norge, Nepal eller mere lokale oplevelser i Danmark. Silkeborg Højskole er frirum og fællesskab bygget på grundsætningen ”at tænke selv med tanke for andre”.

FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP
Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

YDERLIGERE INFO

Silkeborg Højskole