Prisen består af fire dele. Basis, selve opholdet, studierejsen og evt. explorer-rejse

Brug beregneren til at regne en pris ud for dit højskoleophold. Prisen afhænger af opholdets længde, hvilken studierejse du vælger, og om du vælger en explorer-rejse.

Pris og tilskud

Sådan regnes prisen ud

Et højskoleophold ligger enten i forårs- eller efterårshalvåret og består af:
  • Basis-omkostninger:
    Tilmeldingsgebyr kr. 1.500, værelsesdepositum kr. 500, materialekonto kr. 1.800.
    Depositum og et evt. overskud på materialekontoen tilbagebetales, når opholdet slutter.
  • Højskoleophold:
    22 kursusuger i foråret 2023, 19 kursusuger i efteråret 2023 eller 23 kursusuger i foråret 2024 (inkl. Folkemødet på Bornholm) x ugeprisen. I skoleåret 2023/2024 udgør ugeprisen kr. 1.800. Denne pris dækker: Kost, logi på dobbeltværelse, undervisning og udflugter i Danmark.
    Du er dækket af højskolens ungdomsrejseforsikring, når du rejser med højskolen til lande uden for Norden/EU.
  • Studierejse
  • Explorer-rejse; et tilvalg, der ligger den i forlængelse af højskoleopholdet.

Betaling
Når vi har bekræftet din tilmelding, skal du inden for syv dage betale et indmeldelsesgebyr på 1.500 kr. Fem uger inden kursusstart (dvs. 1. juli eller 1. december) betales det fulde kursusbeløb ekskl. halvdelen af en evt. Explorerrejse.

Højskolens betingelser ’det med småt’ fremsendes sammen med bekræftelse på tilmelding.

Elevbetalinger vedrørende rejser, der ikke er med i prisberegneren
Transport, overnatning og måltider er indeholdt i de fleste studierejser. Udgifter til eventuelle vaccinationer er ikke inkluderet i prisen. Specifikationer fremgår under beskrivelserne af de respektive rejser.

MULIGHEDER FOR TILSKUD

Pitstop
Er du under uddannelse og har brug for en pause i studierne for evt. at finde glæden ved at lære igen, kan du komme på Silkeborg Højskole til nedsat pris. Skriv eller ring og fortæl os, hvorfor du har behov for et højskoleophold. Vi har mulighed for at reducere ugebetalingen med 300 kr. pr. uge for et begrænset antal studerende. Aftale om Pitstop-tilskud skal være godkendt inden skolestart.

Tilskud til unge uden kompetencegivende ungdomsuddannelse
Hvis du ikke har gennemført en ungdomsuddannelse (stx, hfx, htx, hhx eller en faglig uddannelse), har du mulighed for at få nedsat betalingen for et højskoleophold med 400 kr. pr. uge. Det er en forudsætning for støtten, at du er mellem 17½ og 25 år og gennemfører det kursus, du har tilmeldt dig. Kontakt højskolen for nærmere oplysninger.

Mentorordning
Hvis du har brug for vejledning og støtte fra en mentor, som du har kontakt til under hele højskoleopholdet, skal du først og fremmest 1) være mellem 17½ og 25 år, 2) ikke have gennemført en ungdomsuddannelse og 3) have udarbejdet en uddannelsesplan hos en UU-vejleder. Dernæst sender du din tilmelding via vores hjemmeside, og du eller din UU-vejleder ringer til os, og vi aftaler herfra det videre forløb.

OPTAGELSE PÅ SILKEBORG HØJSKOLE

Du optages på Silkeborg Højskole ved at udfylde tilmeldingsformularen. Du skal være fyldt 17½ år ved kursusstart. Du vil efter tilmelding få tilsendt bekræftelse pr. mail med oplysninger om betaling af indmeldelsesgebyr. En måned før kursusstart modtager du et brev med praktiske oplysninger.

Flere oplysninger?
Hvis du har brug for yderligere oplysninger, så ring, skriv eller mail til os.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold på Silkeborg Højskole

Fagene på højskolen

Du sammensætter dit eget højskoleophold af hovedfag, eksistensfag og valgfag.

Hovedfag: Kunst

På kunst bevæger vi os spektret mellem idé og eksperimenter. Gennem kunsten fortæller vi historier, udtrykker følelser nonverbalt, stiller spørgsmål og skaber debat.

Hovedfag: Friluftsliv

Vi mærker naturens rytme og skiftende farver, når vi tager på ture og overnatter i det fri. Kodeordene for friluftsliv er kærlighed til naturen, nærvær, uforstyrrethed.

Hovedfag: Idræt og vandsport

Du vil prøve alt fra kajakpolo og udspring til beach volley, mountainbike og adventure race. Glæden ved bevægelse er i centrum, og du vil opleve et unikt og aktivt fællesskab.

Hovedfag: Musik

På Musik oplever du, at musik både skaber fællesskab og selvtillid. Du får både en bredere og dybere forståelse af musik og at det både er en oplevelse og en måde at være på.

Hovedfag: Politik & Debat

Politik & debat er engagement, viden om samfundet og demokratisk debat. Er du nysgerrig bliver du udfordret og lærer mere, så der er plads til en debat på gode argumenter.

Hovedfag: Change Makers

Bliv klogere på projektledelse, gruppedynamik, social forandring og menneskerettigheder i et internationalt miljø. Undervisningen foregår på engelsk.

Eksistensfag

Du kan vælge to eksistensfag, når du sammensætter dit højskoleophold. Se listen over eksistensfag.

Valgfag

Du kan vælge tre-fire valgfag og fokusere på din interesse eller brede dig ud. Se listen over valgfag.