Prisen består af fire dele. Basis, selve opholdet, studierejsen og evt. explorer-rejse

Brug beregneren til at regne en pris ud for dit højskoleophold. Prisen afhænger af opholdets længde, hvilken studierejse du vælger, og om du vælger en explorer-rejse.

Pris og tilskud

Sådan regnes prisen ud

Et højskoleophold ligger enten i forårs- eller efterårshalvåret og består af:
  • Basis-omkostninger:
    Tilmeldingsgebyr kr. 1.000, værelsesdepositum kr. 500, materialekonto kr. 1.500.
    Depositum og et evt. overskud på materialekontoen tilbagebetales, når opholdet slutter.
  • Højskoleophold.
    22 kursusuger i foråret eller 19 kursusuger i efteråret x ugeprisen. I skoleåret 2022 udgør ugeprisen kr. 1.600. I 2023 er den kr. 1.675.
    Denne pris dækker: Kost, logi på dobbeltværelse, undervisning og udflugter i Danmark.
    Du er dækket af højskolens ungdomsrejseforsikring, når du rejser med højskolen til lande uden for Norden/EU.
  • Studierejse.
  • Hvis du vælger en Explorer-rejse, ligger den i forlængelse af højskoleopholdet.

Elevbetalinger vedrørende rejser, der ikke er med i prisberegneren

Måltider, transport og overnatning er indeholdt i alle studierejser undtagen Destination Østeuropa og Palæstina/Israel, hvor du selv skal betale for måltider.

Går rejsen til Palæstina/Israel må du evt. også påregne udgifter til vaccinationer.

MULIGHEDER FOR TILSKUD

Pitstop
Er du under uddannelse og har brug for en pause i studierne for evt. at finde glæden ved at lære igen, kan du komme på Silkeborg Højskole til nedsat pris. Skriv eller ring og fortæl os, hvorfor du har behov for et højskoleophold. Vi har mulighed for at reducere ugebetalingen med 300 kr. pr. uge for et begrænset antal studerende. Aftale om Pitstop-tilskud skal være godkendt inden skolestart.

Tilskud til unge uden kompetencegivende ungdomsuddannelse
Hvis du ikke har gennemført en ungdomsuddannelse (stx, hfx, htx, hhx eller en faglig uddannelse), har du mulighed for at få nedsat betalingen for et højskoleophold med 400 kr. pr. uge. Det er en forudsætning for støtten, at du er mellem 17½ og 25 år og gennemfører det kursus, du har tilmeldt dig. Kontakt højskolen for nærmere oplysninger.

Mentorordning
Hvis du har brug for vejledning og støtte fra en mentor, som du har kontakt til under hele højskoleopholdet, skal du kontakte din UU-vejleder. Ring evt. til højskolen for at få nærmere oplysning. Som mentorelev bliver din betaling for højskoleopholdet reduceret med 400 kr. om ugen. Det er en forudsætning, at du er mellem 17½ og 25 år og får udarbejdet en uddannelsesplan forud for start. Ring evt. til højskolen for at få nærmere oplysninger.

Støtte til nordiske elever
Nærmere oplysninger om de nordiske landes forskellige støtteordninger fås på højskolens kontor.

OPTAGELSE PÅ SILKEBORG HØJSKOLE

Du optages på Silkeborg Højskole ved at udfylde tilmeldingsformularen. Du skal være fyldt 17½ år ved kursusstart. Du vil efter tilmelding få tilsendt bekræftelse pr. mail med oplysninger om betaling af indmeldelsesgebyr. En måned før kursusstart modtager du et brev med praktiske oplysninger.

Flere oplysninger?
Hvis du har brug for yderligere oplysninger, så ring, skriv eller mail til os.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold på Silkeborg Højskole

Fagene på højskolen

Du sammensætter dit eget højskoleophold af hovedfag, eksistensfag og valgfag.

Hovedfag: Kunst

På kunst bevæger vi os spektret mellem idé og eksperimenter. Gennem kunsten fortæller vi historier, udtrykker følelser nonverbalt, stiller spørgsmål og skaber debat.

Hovedfag: Friluftsliv

Vi mærker naturens rytme og skiftende farver, når vi tager på ture og overnatter i det fri. Kodeordene for friluftsliv er kærlighed til naturen, nærvær, uforstyrrethed.

Hovedfag: Idræt og vandsport

Du vil prøve alt fra kajakpolo og udspring til beach volley, mountainbike og adventure race. Glæden ved bevægelse er i centrum, og du vil opleve et unikt og aktivt fællesskab.

Hovedfag: Musik

På Musik oplever du, at musik både skaber fællesskab og selvtillid. Du får både en bredere og dybere forståelse af musik og at det både er en oplevelse og en måde at være på.

Hovedfag: Politik & Debat

Politik & debat er engagement, viden om samfundet og demokratisk debat. Er du nysgerrig bliver du udfordret og lærer mere, så der er plads til en debat på gode argumenter.

Hovedfag: Change Makers

Bliv klogere på projektledelse, gruppedynamik, social forandring og menneskerettigheder i et internationalt miljø. Undervisningen foregår på engelsk.

Eksistensfag

Du kan vælge to eksistensfag, når du sammensætter dit højskoleophold. Se listen over eksistensfag.

Valgfag

Du kan vælge tre-fire valgfag og fokusere på din interesse eller brede dig ud. Se listen over valgfag.