Elevportrætter - Silkeborghøjskole

TorsdagsForum den 5. marts

– Lidt om selvet, noget om Søren Kierkegaard og en hel del om afsløring

Vores forældre og bedsteforældre kæmpede mod skammen. Problemet for dem var, at den (seksuelle) frigørelse stod i modsætning til samfundets moral. I dag er det omvendt. I dag skal vi ikke skamme os over noget. Det er umoderne at skamme sig. Hvis nogen siger “Skam dig!”, så skal han selv skamme sig. – I stedet opfordres vi til at leve skamløst: Gør hvad du har lyst til! Overskrid dine grænser! Og andres! Udlev dit (seksuelle) begær! Realiser dig selv! Uden at skamme dig… Det er det eneste, vi ikke må.

Ved at inddrage alt fra Adam og Eva til Søren Kierkegaard og elevernes egne erfaringer med at leve op til det skamløse imperativ, lægger ph.d.-stipendiat Christian Hjortkjær op til debat om et ungdomsliv imellem lysten og loven, mellem selvrealisering og selvudlevering, mellem angst og diagnose..

Ved Ph.d.-stipendiat Christian Hjortkjær