fbpx

Antropologi

Alle steder møder du mennesker, som er forskellige fra dig selv. Men er vi egentlige så forskellige? Eller har vi noget almenmenneskeligt til fælles? Med udgangspunkt i mennesket og dets livsverden skal vi i faget antropologi blive klogere på os selv og hinanden og prøve at forstå, hvorfor folk tænker og handler, som de gør

Undervisningen tager afsæt i forskellige temaer. Vi sætter fx kærligheden under lup og undersøger ægte kærlighed. For er det ægte kærlighed, hvis man får mærkevaretasker eller dyre middage, når man ses? Og er kærlighed lige så ægte, hvis det er til fire kærester og ikke kun én? Vi skal også blive klogere på døden, og hvordan vi lever med de døde. I Mexico er årets største højtid ‘De Dødes Dag’, hvor den døde kommer på besøg, og selv i snusfornuftige Danmark omgiver vi os med arvestykker, som kan være svære at skille sig af med. Du kommer til at prøve kræfter med den antropologiske metode gennem små og store feltøvelser på højskolen og i lokalsamfundet. Men vi skal også se nærmere på, hvordan antropologi udfolder sig i hverdagen, og hvad man egentlig arbejder med, når man er uddannet antropolog.

Antropologi er for dig, der er interesseret i dine medmennesker og din omverden og gerne vil blive klogere på, hvad der egentlig foregår omkring dig.