fbpx

De store tænkere

Menneskelivet er noget særligt, for på engang ved vi alle sammen umiddelbart godt hvad det drejer sig om, men stopper vi først op og tænker efter, står vi overfor alle mulige og umulige spørgsmål. Hvad betyder at være født frem for bare at være til? Hvad betyder døden for livet og omvendt? Findes tiden, friheden, Gud og hvad med køn?

Det er dit liv og din opgave at forholde dig til disse spørgsmål, men heldigvis er det ikke kun din. Ethvert menneske må forhold sig til disse spørgsmål, og i De store tænkere gør vi det sammen med nogle af de største tænkere i den europæiske tænknings historie.  

Hver uge dykker vi, sammen med filosofferne, ned i et tema som har med vores eksistens at gøre. Vi læser nogle af de mest centrale tekster i europæisk filosofi og forsøger sammen at finde ud af, hvad de har at sige.

Filosofi har ry for at være tungt og svært, men sammen bruger vi sange, skønlitteratur, filmklip og ikke mindst hinanden til at klarlægge teksterne og sammen blive klogere på det at være menneske.