fbpx

Grøn indstilling

Faget Grøn indstilling handler om, hvordan vi som mennesker, samfund og forbrugere forholder os til naturen som en ressource, et sted at være og en miljømæssig faktor. De valg vi tager som mennesker og forbrugere har både globale og lokale konsekvenser. Det skaber vi bevidsthed om ved at arbejde med begreber som for eksempel natursyn, naturens grundlæggende kræfter og principper, økologi, biodiversitet, produktion og bæredygtighed.

Vi eksponeres dagligt for mange meninger om og veje til en grønnere tilværelse, og de er ofte velbegrundede, men kan dog være modstridende i tilfælde hvor fornuft, forudsætninger og visioner ikke mødes.

Fra et neutralt sted undersøger vi, hvordan vi påvirkes, og hvordan de valg vi træffer påvirker naturen og miljøet. Det overordnede mål for faget er således at finde hoved og hale i dette puslespil og gennem oplysning, inspiration, refleksion og diskussion at blive mere bevidst om sit eget grønne ståsted – sin egen grønne indstilling – og hvordan vi kan realisere det som individer og samfund.