fbpx

Installation

Installationskunst er en kunstnerisk genre af tredimensionelle værker, der er stedspecifikke og designet til at transformere opfattelsen af et rum. Målet bag installationskunsten er at vække følelser og samtale og at skabe opmærksomhed om emner, der er vigtige for både det enkelte menneske og for samfundet. Installationskunst er et meget eksperimenterende mixed media-felt og kan omfatte traditionelle og ikke-traditionelle medier, såsom maleri, skulptur, land art, koncept design, pop-up art, body art, storytelling, videokunst, medie, arkitektur, design, færdiglavede genstande, fundne genstande, tegning og tekst. I faget Installation vil vi eksperimentere med forskellige materialer, former og tilgange, og vi vil undersøge både det fysiske og immaterielle skulpturbegreb for derigennem at udfordre den traditionelle måde at tænke kunst på.

I nogle øvelser vil det primære fokus være på formgivning og materialekendskab, mens den kunstneriske bearbejdning i andre øvelser ikke nødvendigvis vil ligge i håndværket, men i selve idéen, konceptet, planlægningen og udførelsen.

Konceptdesign og kommunikation spiller en stor rolle, og de tekniske færdigheder vil blive indøvet med henblik på at kommunikere dit budskab.

Undervisningen er praktisk og veksler mellem gruppearbejde, individuelt arbejde og præsentation.

Aiva Roga

Aiva Roga

Underviser