fbpx
valgfag det utilstrækkelige selv

Økologi

I valgfaget Økologi skal vi studere den gensidige påvirkning mellem os mennesker og det miljø vil lever i.  Hvordan påvirker miljøet os og hvordan påvirker vi miljøet?

Vi søger viden og indsigt i, hvordan vi som forbrugere kan vælge produkter, der ikke er til skade der hvor de er produceret, som bidrager positivt til vores livskvalitet uden at skade vores sundhed, og som når de er udtjent kan blive til en ny ressource. Det kræver bl.a. viden om produktion, om kemiske stoffer, mærkningsordninger, affaldssortering og om dyrkningsprincipper i konventionelt og økologisk landbrug. Vi skal også blive klogere på biavl og honninghøst, selvforsyning og grøn husholdning i teori og praksis.

Gennem praksis vil vi undersøge morgendagens løsninger på de udfordringer vores nuværende livsførelse skaber. Vi tester praktiske, tekniske og konkrete løsninger og diskuterer livskvalitet og etik. Fx ved vi godt, at arbejdsforholdene for de kvinder, som producerer vores mobiltelefoner, ikke er i top, men har vi overhovedet et valg, når den moderne livsstil kæver, at vi er tilgængelige på en mobiltelefon?

Rasmus simonsen

Rasmus simonsen

Underviser