Politik etik og robotter

Politik, Etik og Robotter, i daglig tale PER, kredser om fremtidens teknologi. Udfordringen er dog, at fremtiden er her. Ting vi kun tror hører til i science fiction er allerede indarbejdet eller bliver testet i vores samtid. Men politisk og etisk kan vi ikke følge med. Politikerne lovgiver på bagkant, og selvom vores moral måske siger, at det er forkert at have sex med robotter, har vi sex med robotter. Derfor bliver vi nødt til at bestræbe os på at forstå teknologien og dens konsekvenser for os.

Er det godt eller skidt, når ældre mennesker får en robotstøvsuger, men mister den ugentlige samtale med SOSU-assistenten? Hvorfor stiller vi højere krav til selvkørende biler end os selv, når vi skal bestemme, hvem de skal køre ned? Hvad betyder det for demokratiet, at vores aktivitet på facebook afslører, hvem vi stemmer på? Afhjælper det problemer med trafficking, børneporno og prostitution, hvis vi udvikler stadigt smartere sex-dukker? Og hvad sker der egentlig med os, når robotterne overtager vores arbejde OG vores plads i sengen?

I PER tager vi alle diskussionerne, og vi bliver klogere på hvordan vi skal forstå teknologierne. Forhåbentligt bliver vi på den måde bedre til at være kritiske borgere, når politikere og firmaer forsøger at udvikle og/eller afvikle vores fremtid.

Flere valgfag