fbpx
Tour de Denmark ved vesterhavet

Studie­rejse

danske bryggerier og nordisk mad

Studie­rejse

danske bryggerier og nordisk mad

Tour de Denmark med ude i stalden

På denne rejse skal vi fordybe os i Danmarks fantastiske kultur mad- og ølkultur. De sidste 15 år har begrebet “ny nordisk” og TV-udsendelser som “Nak & Æd” genoptaget en gammel dansk madkultur, hvor man bruger lokale råvarer i sæson. På turen skal vi besøge forskellige steder, hvor råvarerne kommer fra. Vi skal have hænderne ned i jorden og trække gulerødderne op, som vi skal lave vores egen mad med. På turen rundt i Danmark skal vi også ud at fiske ved Vesterhavet for at bruge de danske fisk, der er i sæson lige nu.

Tour de Denmark med ude i stalden

Antallet af danske bryggerier er de sidste 20 år steget med voldsom fart. På de 20 år der er gået siden de første specialøl kom på hylden i år 2000, er der sket rigtig meget. På rejsen skal vi selv stå for at brygge noget af øllet. I forberedelsen til turen tager vi til et lokalt bryggeri, og i samarbejde med brygmesteren brygger vi vores helt egen øl, som skal blive klar til at komme med på rejsen. Vi skal desuden rundt og besøge forskellige danske bryggerier, tale med brygmestrene, se deres udstyr og blive klogere på den danske ølscene i dag. En af dagene sætter vi af til at brygge på vores eget udstyr i mindre skala.

Undervejs får vi selskab af en kok, som vil fortælle om kombinationen af øl og mad, hvordan det bedst parres på samme måde som vin og mad og hvilke ingredienser, der passer godt sammen. Rig på nye indsigter og kulinarisk inspiration kaster vi os over at kreere vores egen menu, som er sammensat af retter, der passer perfekt sammen med det øl, vi skal drikke til. Find din indre gastronomiske eventyrer frem, og bliv klogere på udvalget af velsmagende råvarer som Danmark gemmer på.

Tour de Denmark med ude i stalden
Tour de Denmark med ude i stalden

Fakta

Rejsen tilbydes i efteråret.

Pris: 4500 kr. inkl. mad, transport og overnatning.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne studierejse.