Cykl ud på eventyr og bliv reporter for Verdens Bedste Nyheder

MALAWI: Op på cyklen og af sted ud ad de afrikanske landeveje

Cykl ud på eventyr og bliv reporter for Verdens Bedste Nyheder

På cykel på afrikansk landevej

Syv ugers rejse i Malawi, der består af:

• En uges rundrejse på cykel som reporter med kamera, mikrofon og blok
  • Fem ugers ophold hos en lokal familie, hvor du bliver en del af landsbyens hverdag
  • En uges ferieoplevelser med safari, vandretur og tid på stranden.

Tag med på dit livs eventyr og oplev det Afrika, som kun få turister ser. Vi cykler først en uge rundt i Malawi for at komme helt tæt landet og nogle af de stærke mænd og kvinder, som gør en forskel for andre. Undervejs skal vi med kamera og blok i hånden fortælle deres historier i samarbejde med Verdens Bedste Nyheder. Derefter flytter vi ind hos lokale familier og oplever hverdagen og den enorme gæstfrihed.

I samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og Verdens Bedste Nyheder laver vi dette spændende rejseprojekt i Malawi. Projektet begynder med højskoleophold og undervisning i Silkeborg. Derefter rejser vi til Malawi for at opleve verden set med andre øjne og for at samle fortællinger om mennesker, der vil forandre verden. Vi vil gerne fortælle nogle af de gode og positive historier om de mænd og kvinder, der skaber håb og udvikling i Malawi. Derfor er det vigtigt at komme helt tæt på menneskene og se hvordan Folkekirkens Nødhjælps projekter helt lokalt gør en forskel. Med en mikrofon, et kamera eller et tastatur, kan du være med til at gøre en forskel, når du formidler deres historie til medier i Danmark og Malawi. Landet kaldes ‘Afrikas varme hjerte’ på grund af befolkningens store gæstfrihed på trods af, at det også er et af de mindst udviklede lande i Afrika.

Efter rejsen har du mulighed for at blive en del af en af Folkekirkens Nødhjælps kampagner og fortælle om din rejse og oplevelser for børn og unge.

Tag med på en uforglemmelig rejse, hvor du bliver klogere på verden – og ikke mindst på dig selv.

Projektbeskrivelse

Malawi Explorer består af tre dele:

1. del: Højskoleophold og rejseforberedelse

Vi skal cykle, indsamle historier og bo hos lokale familier. Alt det skal vi forberede os på inden rejsen. Du får undervisning i kultur, religion og historie. Desuden får du undervisning i journalistik, fotografering og video, for at du kan formidle nogle af dine fantastiske oplevelser på og efter turen. Men vi skal også designe vores egen cykeltrøje, fundraise penge til turen og skabe lokale events i Danmark. Du er med til at skabe og forme rejsen, men vi klæder dig godt på inden.

2. del: Rejse i Malawi som frivillig i juni til august

I juni flyver vi til Malawi og får de første sanseindtryk af Afrika. De første par dage introduceres vi til landet, kulturen og de lokale markeder. I hovedstaden Lilongwe møder vi med Folke-kirkens Nødhjælps lokale partnere, som fortæller om de mange projekter, de driver i landet.

Derefter tager vi sammen afsted på en uforglemmelig cykeltur, hvor vi møder nogle af de mænd og kvinder, der skaber udvikling og håb i Malawi. Cykelturen giver tid og mulighed for at komme helt tæt på mennesker og de gode historier, vi skal skrive, blogge, filme og fotografere til sociale -og trykte medier i Danmark og Malawi.

Efter en uge stiller vi cyklerne, deler os op og flytter én og én ind hos en lokal værtsfamilie. I en måned bliver du en del af familielivet og indgår i deres hverdag med markarbejde, madlavning, fester og højtider. Du og din danske makker tilknyttes den lokale skole, den lokale sundheds-klinik eller projekter, som forbedrer familiers levevilkår. Undervejs vil du også se, hvordan en køkkenhave, en landsbybank og nye afgrøder kan gøre forskellen på liv og død.

3. del: safari, vandring, strandtid og …

Dit Malawi-eventyr rundes af i selskab med resten af Malawi Explorer-holdet og kan bl.a. byde på naturoplevelser og feriestemning alt efter, hvad I har planlagt på valgfaget i løbet af semesteret.

del dine oplevelser med børn og unge

Når de mange indtryk er fordøjet har du mulighed for at dele dine rejseoplevelser med børn og unge i Danmark som en del af Folkekirkens Nødhjælps Karavane. Hvert år i marts besøger Karavanen efterskoler, børne- og ungdomsorganisationer (FDF og spejdere) og konfirmandklasser – og du kan komme med. I februar inviterer vi derfor dig og dine rejsekammerater hjem til højskolen, hvor vi skal arbejde med at forberede events med filmklip, fotos og aktiviteter. Derefter starter to ugers turné rundt i Danmark med karavanen. Vi runder af med Folkekirkens Nødhjælps landsdækkende sogneindsamling.

Deltagere
Alle kan deltage. Du skal blot være fyldt 18 år og have lyst til en uforglemmelig oplevelse sammen med andre unge.

Projektleder
Højskolelærer Simon Stagis er rejseleder. Han er også underviser på det tilhørende valgfag i Malawi Explorer, hvor I i fællesskab forbereder jer på rejsen.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål til Malawi Explorer eller til højskoleopholdet, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også ringe og aftale et besøg på højskolen.

Billedserie: Oplev Malawi og kom helt tæt på befolkningen

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen

Rejsen tilbydes i foråret.

Pris: 21.000 kr. inkl. fly, overnatning, transport, mad, drikke, aktiviteter og visum.
Du skal selv betale lommepenge, rejseforsikring og eventuelle vaccinationer.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen