Højskole og rejseprojekt

next stop iran Explorer

PÅ TOGTUR GENNEM EUROPA TIL TEHERAN

Højskole og rejseprojekt

next stop iran Explorer

med tog gennem europa til teheran

Rejsen er for dig, der vil udfordre dig selv med et eventyr i tog gennem Europa. Start og slutdestination er fastlagt på forhånd, men på vejen fra A til B lader vi eventyrlysten og spontaniteten sætte retningen for os. Undervejs på rejsen har vi forberedt overraskelser og mennesker, du skal møde, men der er tid til at tage omveje og afstikkere fra den direkte togrute. På baggrund af interesser deler vi os op i mindre grupper i løbet af rejsen, men mødes igen på forskellige mellemstationer for at dele erfaringer og historier. Togrejsen starter i Silkeborg og slutter i Teheran med en fælles “mellemlanding” i Istanbul. Herefter er der en uges rundrejse i Iran.

Afrikansk rumba i Callejo-de Hamel, Havana, Cuba. Foto: Bryan Ledgard (CC by 2.0)

Det ukendte Europa

Pak rygsæk og pas, og tag med på en togrejse ned gennem vores smukke Europa. Toget giver dig mulighed for at jagte dit eget eventyr i Østeuropa og Balkan på vej mod Istanbul. Du har friheden til at stå af i små ukendte byer for at opleve de lokale seværdigheder og høre, hvad unge der drømmer om og lever af. Undervejs skal vi også besøge lokale organisationer og ildsjæle, der vil åbne for deres fortællinger og de lokale hemmeligheder.

Når vi efter en uge rammer Istanbul gør vi et stop i denne metropol på grænsen mellem øst og vest, Mellemøsten og Europa. Her skal vi drikke stærk kaffe, snakke med unge tyrkere, fare vild i storbyjunglen, besøge den blå moske og tanke op, inden vi sætter os i toget til det lange stræk. Rejsen fra Istanbul og videre foregår i samlet flok.

Vinalesdalen på Cuba er UNESCO Verdensarvsområde. Foto: Guillaume-Bavière (CC by 2.0)

I tog over den tyrkiske højslette

Togturen fortsætter ind over den tyrkiske højslette med udsigt til marker, bjerge, landsbyer og søer. Vi sejler over Vansøen og fortsætter ind i det nordlige Iran, inden vi sætter kursen sydpå og ender togrejsen i Irans hovedstad, Teheran. Her skal vi mødes med højskolens gode venner; bl.a. et energifyldt kunstner/journalistpar, der vil guide os gennem Teherans politiske systemer og bazarer, tage os med ud til karavanestationen i ørkenen i Kashan og føre os gennem Esfahans moskeer og arkitektur.

Vi elsker Cuba. Foto: Nick Kenrick (CC by 2.0)

Destination: Kontrasternes land

Iran er kontrasternes land. Vi kender landet fra medierne, som fortæller om frygten for atomvåben og konservative muslimer, men det er kun den halve sandhed. Kun få turister besøger landet, men Iran har en stolt og rig kultur, hvor du møder energiske og videbegærlige unge og en enorm gæstfrihed. Vores lokale kontakter vil åbne landet og kulturen for os og hjælper os med at sætte tørklædet rigtigt.

Next Stop Iran slutter i smukke Esfahan, hvor vi skal udforske det armenske kvarter, snakke med unge på Khoemni Square, spise kebab i bazaren og lytte til ældre mænds sange om fædrelandet under broen over floden Zayandeh Rud. Efter afslutningsdagene i Esfahan er du fri til selv at rejse hjem, rejse videre på egen hånd eller sammen i mindre grupper. Måske skal du udforske mere af Iran eller rejse nordpå til Armenien og Georgien. Måske skal hjemrejsen gå via Rusland.

Vi elsker Cuba. Foto: Nick Kenrick (CC by 2.0)

Vi forbereder sammen rejsen i faget Next Stop Iran. I faget får du undervisning i historie, kultur og journalistik. I små grupper er du med til at forberede rejsen, booke billetterne, opsøge kontakter og opfinde små udfordringer til hinanden.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål til Next stop Iran Explorer eller til højskoleopholdet, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også ringe og aftale et besøg på højskolen. Vi har altid tid.

Vi elsker Cuba. Foto: Nick Kenrick (CC by 2.0)

Billedserie: Iran

Fakta

Rejsen tilbydes i forlængelse af forårssemesteret.

Pris: 12.000 kr. inkl. togbilletter fra Danmark til Iran, overnatning, transport og guide i Iran og visum. Du skal selv betale mad på hele rejsen, overnatning ned gennem Europa, transport hjem fra Iran eller vidererejse samt rejseforsikring.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.