fbpx

 Højskole og rejse

ØSTEUROPA explorer

på opdagelse med tog gennem østeuropa 

Tag med på tog-eventyr rundt i Østeuropa. Rejsen går gennem ukendte kroge af Europa med pitstop i Budapest (Ungarn), Lviv (Ukraine) og Cluj Napoca (Rumænien), men undervejs lader vi eventyrlysten og spontaniteten sætte retningen for os.

Rejsen er for dig, der vil udfordre dig selv med et eventyr i tog gennem Europa. Enkelte stop på ruten er fastlagt på forhånd, men på vejen får du selv mulighed for være med til at gå opdagelse og tage afstikkere fra den direkte togrute.

Vi har forberedt overraskelser og mennesker, du skal møde, men på toget er der også rig mulighed for at møde lokale passagerer. På baggrund af interesser deler vi os op i mindre grupper i løbet af rejsen og mødes igen og deler erfaringer og historier.

Afrikansk rumba i Callejo-de Hamel, Havana, Cuba. Foto: Bryan Ledgard (CC by 2.0)

Det ukendte Europa

Pak rygsæk og pas, og tag med på en togrejse ned gennem vores smukke Europa. Toget giver dig mulighed for at jagte dit eget eventyr i det uopdagede Østeuropa. Ruten går gennem overdådig natur, og du har friheden til at stå af i små ukendte byer for at opleve de lokale seværdigheder.

Efter Sovjetunionens opløsning har regionen gennemgået en stor udvikling og har meget mere at byde på end det kedelig ry området i nogle sammenhænge har fået. Kom med på opdagelse i gamle byer med farverig arkitektur, hvor rå beton står side om side med hyggelige markeder.

Vi skal møde en gæstfri befolkning der værner om deres gamle traditioner, og vi skal på opdagelse i den fælles europæiske historie, blive klogere på den politiske udvikling og høre, hvad unge der drømmer om og lever af.

Undervejs skal vi også besøge lokale organisationer og ildsjæle, der vil åbne for deres fortællinger og de lokale hemmeligheder. 

Vinalesdalen på Cuba er UNESCO Verdensarvsområde. Foto: Guillaume-Bavière (CC by 2.0)

Rejseforberedelse

Vi forbereder sammen rejsen i faget Next Stop Østeuropa. I faget får du undervisning i historie, kultur og religion. I små grupper forbereder vi rejsen, booker billetterne, opsøger kontakter og opfinder små udfordringer til hinanden.

En uge efter højskoleopholdets afslutning mødes vi i Budapest og fortsætter derefter rejsen rundt til dels fælles og i små grupper.

Efter to ugers rejse er du fri til selv at rejse hjem, rejse videre på egen hånd eller sammen i mindre grupper. Måske skal du udforske mere af Østeuropa, Balkan, eller måske rejse videre med tog mod Tyrkiet, Armenien og Georgien.

Vi elsker Cuba. Foto: Nick Kenrick (CC by 2.0)

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen

Fakta

Rejsen tilbydes i juni i forlængelse af forårssemesteret.

Pris: 5.000 kr. inkl. interrailbillet og fælles transport i løbet af rejsen, overnatning halvdelen af tiden samt program på de fastlagte stop. Du skal selv betale mad på hele rejsen, dele af overnatninger samt rejseforsikring.