fbpx
Vinalesdalen på Cuba er UNESCO Verdensarvsområde. Foto: Guillaume-Bavière (CC by 2.0)

Højskole og rejse

sommerfjeld Explorer

Tag med på Sommerfjeld Explorer og udforsk vores smukke naboland mod nord.

Den vilde, uberørte, storslåede natur danner rammen om dette eventyr, hvor vi skal sejle, padle, vandre, gå på gletcher og i det hele taget nyde livet udenfor i al slags vejr.

I den fantastiske skærgård ved Norges sydkyst skal vi både padle i havkajakker samt sejle i gamle håndbyggede træbåde, de små færinger.

Afrikansk rumba i Callejo-de Hamel, Havana, Cuba. Foto: Bryan Ledgard (CC by 2.0)

Vi skal navigere og finde vej på søkort, lære at sætte garn, så vi kan fange vores aftensmad, og vi skal vælge en ø, hvor vi vil slå teltene op for natten. Hvor er der læ, og hvor er der ferskvand, og hvor er der godt at fiske?

Vi skal vandre på højfjeldet, hvor vidderne brydes af høje fjelde og små glitrende smeltevandssøer. Rygsækkene rummer alt hvad vi skal bruge, mens kort og kompas viser os vejen mod den næste top – og udsigten er alle strabadserne værd!

Afrikansk rumba i Callejo-de Hamel, Havana, Cuba. Foto: Bryan Ledgard (CC by 2.0)

Vi skal prøve kræfter med den smukke og vilde Folgefonna-gletcher ved Jondal, Norges tredjestørste af slagsen. I dette område vil vi på tæt hold se naturens dramatiske forandring gennem tiden.

Vi benytter os af ”allemandsretten”, overnatter i telte og laver mad på bål eller trangia. Måske får vi solidt tag over hovedet og varmt vand i bruseren enkelte nætter, men vær indstillet på, at dette er en friluftstur! På denne rejse kommer du til at få mindeværdige oplevelser, og samtidig kommer du til at lære at færdes i den vilde norske natur på sikker vis og på forskellige måder.

Der er rig mulighed for at fortsætte rejsen nordpå på egen hånd efter endt fællesrejse.

Afrikansk rumba i Callejo-de Hamel, Havana, Cuba. Foto: Bryan Ledgard (CC by 2.0)

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen

Fakta

Rejsen tilbydes i forlængelse af forårssemesteret 2022: 14 dage i juni.

Pris: 8000 kr. alt inkl.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.