fbpx

Højskole og rejse

israel og palæstina Explorer

højskole og rejse

israel og palæstina explorer

​Explorerrejsen sætter kurs mod Mellemøsten. Turen er en rejse ind i gæstfrihed, håb og frustration og et område hvor politik, historie og religion er viklet ind i hinanden. Vi skal bag om mediernes fortællinger om konflikten mellem israelere og palæstinensere og møde de mennesker, det handler om. Vi skal se begge sider af den store adskillelsesmur og opleve, hvordan palæstinensiske unge udtrykker sig i form af for eksempel dans, musik, gadecirkus eller graffiti.

Afrikansk rumba i Callejo-de Hamel, Havana, Cuba. Foto: Bryan Ledgard (CC by 2.0)

Sommerhøjskole i Betlehem

Vi har base i en af verdenshistoriens mest berømte byer, Betlehem. Her fortsætter vi højskoleopholdet sammen med en gruppe lokale palæstinensiske unge. Vi skal sammen udforske, hvordan kunst kan bruges til at løse nogle af de udfordringer, vi står overfor. Vi skal på udflugter sammen, og vi skal diskutere politik og forsøge at forstå livet under besættelse. Oplevelsen bliver en unik mulighed for at skabe nye venskaber på tværs af landegrænser.

Vinalesdalen på Cuba er UNESCO Verdensarvsområde. Foto: Guillaume-Bavière (CC by 2.0)

Oplevelser fra begge sider af muren

“Shalom” og “Salam u aleikum Jerusalem!” Fra Betlehem drager vi på tur blandt andet til Jerusalem, hvor vi skal på opdagelse i den flotte gamle by, som både er hellig for jøder, kristne og muslimer. De snørklede gader og gamle huse fortæller Jerusalems historie. Vi skal opleve Gravkirken, Via Dolorosa og andre historiske seværdigheder, men også de synlige og usynlige skel, der deler byen i jødiske, muslimske og kristne kvarterer. Jerusalem er ikke bare en by – det er en livsstil, hvor politik, historie og religion er vævet ind i hinanden som et stort kludetæppe.

Vi elsker Cuba. Foto: Nick Kenrick (CC by 2.0)

Vores rejse på Vestbredden opleves også som et kludetæppe af små palæstinensiske byer omgivet af bosættere, der forskanser sig bag hegn og beton på de omkringliggende bakketoppe. Vi skal plante oliven sammen med palæstinensiske landmænd, der forsøger at pleje deres marker i håb om, at de ikke bliver inddraget til en ny bosættelse. Undervejs på vores tur besøger vi Hebron, hvor israelske bosættere under stærk beskyttelse af israelsk militær har besat den øverste etage af huse, hvor nederste etage bebos af palæstinensere. Vi spiser og shopper os igennem bazaren i nederste etage og taler med lokale palæstinensere, der holder kultur og tradition i live, inden vi når til stedet, hvor stamfaderen Abraham ligger begravet.

Rejsen går videre til Tel Aviv, hvor unge hænger ud på stranden og på caféer, shopper og forsøger at glemme konflikten, der gennemsyrer livet kort derfra. Her skal vi møde lokale politikere og unge israelske studerende, der fortæller om livet om israeler og hvordan de forholder sig til konflikten.

Vi elsker Cuba. Foto: Nick Kenrick (CC by 2.0)

Før rejsen: Nysgerrigheden vækkes allerede hjemmefra

I løbet af dit højskoleophold er du med til at planlægge rejsen sammen med dine kammerater. På faget Palæstina og Israel Explorer bliver du klogere på historiske, politiske, religiøse og kulturelle forhold i regionen. Du er derfor godt forberedt, inden vi i samlet flok rejser ud – klar til at møde den ægte verden, helt derude hvor Lonely Planet aldrig ville guide dig hen.

Vi elsker Cuba. Foto: Nick Kenrick (CC by 2.0)

Tilmeld dig

Tilmeld dig

Fakta

Rejsen tilbydes i forlængelse af forårssemesteret 2023 (12.-25 juni 2023).

Pris: 12.000 kr. inkl. fly, overnatning, transport, mad, drikke, aktiviteter og evt. visum.

Du skal selv betale lommepenge, rejseforsikring og eventuelle vaccinationer.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

Prisstigninger på udlandsrejser
Grundet usikkerhed omkring stigende transportudgifter skal alle rejsepriser tages med forbehold. Vi bestræber os på at tilpasse de samlede udgifter til de ændrede omstændigheder, men der kan blive tale om en mindre merudgift, som vil blive varslet i god tid inden afrejse.

Simon Stagis

Simon Stagis

Rejselærer