fbpx

Studie­rejse

israel og Palæstina

Studie­rejse
            israel og palæstina                        

Studierejsen Israel og Palæstina er en eksistentiel dannelsesrejse i gæstfrihed, håb og frustration – i et område, hvor politik, historie og religion er viklet uløseligt ind i hinanden. Vi skal bag om mediernes fortællinger om konflikten mellem israelere og palæstinensere og møde de mennesker, det handler om. Vi skal se begge sider af den store adskillelsesmur og opleve, hvorfor to ellers så åbne og imødekommende folk, kan være så uforsonligt uenige om, hvordan de skal leve sammen.
Palaestina jødisk dreng ved graedemuren
ET RELIGIØST OG POLITISK MEKKA
Vi skal bo i det gudesmukke Jerusalem, der er verdens kulturelle navle for både jøder, kristne og muslimer. Vi skal opleve Gravkirken, Via Dolorosa, Grædemuren, Getsemane Have og andre historiske seværdigheder, men også de synlige og usynlige skel, der deler byen i jødiske, muslimske og kristne kvarterer.

Turen går også sydpå igennem checkpoints og ind på Vestbredden til Betlehem og Hebron. Vi skal besøge den gamle by, hvor israelske bosættere under stærk beskyttelse af israelsk militær har besat den øverste etage af huse, hvor nederste etage bebos af palæstinensere.

Vi skal samtidig møde lokale palæstinensere og høre om deres liv under besættelse. Og vi skal høste oliven sammen med palæstinensiske landmænd, og på den måde plante et håb, så de kan beskytte deres marker mod at blive inddraget til nye israelske bosættelser.

FÆLLES SKÆBNE OG EKSISTENTIEL REJSE
Israel og Palæstina er ikke kun et hjemsted for to folk. Det er også det hellige land, som er dybt forbundet med os. Vi danskere har også del i landet, og landets skæbne er en del af vores historie. Derfor skal vi også møde og tale med både unge kristne, jødiske rabbinere, munke og nonner.

Hvad er det egentlig, der gør, at mennesker igennem tiden er blevet draget til landet og her har oplevet noget specielt og ofte livsforandrende? Og er det muligt at finde et ekko af denne fordybelse inde i os selv? Kan man ligefrem øve sig i en åbenhed, så rejsen kan påvirke dit eget liv? Det er dén eksistentielle dannelsesrejse, vi skal på sammen.

Tilmeld dig

Tilmeld dig

Fakta

Rejsen tilbydes i foråret 2024 + 2025.

Pris: 11.000,- kr. i F24 og 12.000,- kr. i F25.

Prisen er inkl. fly, overnatning, transport og aktiviteter. Du skal selv betale mad og eventuelle vaccinationer.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

Prisstigninger på udlandsrejser

Grundet usikkerhed omkring stigende transportudgifter skal alle rejsepriser tages med forbehold. Vi bestræber os på at tilpasse de samlede udgifter til de ændrede omstændigheder, men der kan blive tale om en mindre merudgift, som vil blive varslet i god tid inden afrejse.

Christian Hjortkjær

Christian Hjortkjær

Rejselærer