Kvinde med selfiestick
Motionsredskab på gaden
Meloner
Kunstworkshop linoleum
Udsigt over by
Byggeri
Bro i natbelysning
Pige går ved flammefade
Dans til fest

Studie­rejse til IRAN:

Khomeni,

kunst og

kebab

IRAN: En kvinde med tildækket ansigt prutter om prisen hos en grønthandler, mens en ung pige smugkigger på sin nye næse i mobiltelefonens skærm. Minaretens kalden til bøn kæmper med lyden fra Teherans millioner af biler. På Khomenipladsen i Isfahan forsøger en tæppesælger at stjæle opmærksomheden fra Shah moskeens flotte blå skær. En ung pige sniger sig forsigtigt frem til den eneste turist på pladsen og spørger: “Hello, what’s your name? Where you come from?”

Studie­rejse til IRAN

Khomeni, kunst og kebab

Studie­rejse til IRAN

Khomeni, kunst og kebab

Iran er kontrasternes land. Vi kender landet fra medierne, som fortæller om frygten for atomvåben og konservative muslimer, men det er kun den halve sandhed. Kun få turister besøger landet, men Iran er en stolt og rig kultur, hvor du møder energiske og videbegærlige unge og en enorm gæstfrihed.

Rejsen er bygget op omkring mødet med lokale kontakter og byder også på autentiske oplevelser med besøg hos iranske familier og iransk kultur.

På rejsen laver vi kunstworkshops med lokale kunstnere og undersøger, hvad der driver iranske kunstnere til at lave kunst, og hvordan og hvor meget man må udtrykke sig, når man bor i et land, hvor ikke alt er tilladt. Her er mulighed for at tale om, hvad de iranske kunstneres værker indeholder, og hvad der er deres drivkraft, mens vi selv laver værker inspireret af de kunstnere, vi besøger.

Ung mand i kunst-workshop

 

Teheran og Isfahan

Vi skal rundt i millionbyen Teheran for at se Shahens overdådige palads, prutte om priserne i den store basar, drikke te med unge på caféerne og lure, hvordan et tørklæde skal sidde på hovedet.

Efter nogle dage i hovedstaden kører vi gennem ørkenen i bus til Isfahan. Her skal vi udforske den fantastiske Shah moske, de historiske basarer samt  kunstmiljøet i denne gamle persiske by. Vi skal rundt i de snørklede gader i Jolfa, det armenske kvarter og høre mænd synge i hvælvingerne under den historiske bro.

Ét er de flotte bygninger, maden, basarerne og te med masser af sukker, men den virkelige rejse er den, der sker i mødet med de mennesker, der bor her.

Rejsen er en oplevelse og en dannelsesrejse helt ud over det sædvanlige.

Lyden af Iran

Kom med på en lytter, når Filip og Sofie deler gavmildt ud af indtryk og oplevelser fra deres spændende Iran-rejse i foråret 2018. Du finder de fire rejsepodcasts på Soundcloud, og du kan lytte til den første lige her: Et glimt af Iran.

Billedserie: Iran er kontrasternes land.

Fakta

Rejsen tilbydes i foråret 2019, efteråret 2019 og herefter kun i efterårssemesteret.

Pris: 8.000 kr. inkl. fly, overnatning, transport og aktiviteter.
Du skal selv betale mad under rejsen og eventuelle vaccinationer.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

Bemærk: Hvis du planlægger at rejse til USA efter dit højskoleophold – eller skal mellemlande i.f.m. din deltagelse i Canada Explorer, skal du søge turistvisum ved fremmøde hos den amerikanske ambassade i København, da du ikke kan søge om et ESTA-visum. Ekspeditionstiden er typisk tre uger. Læs mere om reglerne her: http://www.ustraveldocs.com/dk_dk/dk-niv-visawaiverinfo.asp