Studie­rejse
til Norge:

Vinter­fjeld og sne­huler

VINTER I NORGE: Sneen knaser under skiene, mens vi glider ned ad bakken. Det er hvidt, så langt øjet rækker. Vi stiller skiene og kravler ind i vores lille snehule, hvor trangiaen damper af kogende vand til kakao.

Studie­rejse til Norge

Vinter­fjeldtur

Studie­rejse til Norge

Vinter­fjeldtur

Sneen knirker under os, idet vi bevæger os gennem dette hvide troldelandskab. Fjeldene og vidderne omkring os indbyder til eventyr. Vi følger enten de præparerede løjper eller vover os ud i ukendt land med kort og kompas og får følelsen af at være de første, der nogensinde har befundet sig lige her.

Vi graver os ind i sneen og bygger snehuler – med sovebrikse, køkken og små nicher til stearinlys. Hyggen i den lune hule er stor, og glæden ved selv at have skabt dette midlertidige hjem er endnu større.

Overnat på højfjeldet i telt, lyt til naturens storslåede stilhed, mens du spejder ud over vidderne fra toppen du netop har besteget. Grav ud til en kæmpe bålplads i den glitrende vinterskov, byg et leje af grene og sov under åben himmel, mens du fra soveposen ser et stjerneskud fare henover himlen.

Alt dette og meget mere vil du opleve på den ni dage lange tur i det norske vinterfjeld. Vi har fælles base i en hytte og tager herfra ud på enten dags- eller overnatningsture. Vi skal opleve friluftslivets glæder i frostgrader og mærke fællesskabet rundt om lejrbålet eller med en kop varm kakao i hytten om aftenen.

Turen kræver ingen særlige forudsætninger, så kom med!

Der er ikke noget som at tilbringe dagen i Norges hvide vinterfjeld og at tilbringe natten i en lun snehule, man selv har gravet.

Fakta

Rejsen tilbydes i foråret.

Pris: 4000 kr. inkl. overnatning, mad, transport, skileje og aktiviteter.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.