Palaestina moske set gennem pigtråd
Palaestina jøder ved grædemuren

Studie­rejse til PALÆSTINA:

Bosættere, beduiner og bede­kranse

Fokus på politik, musik og religion

PALÆSTINA: Fra minaretens tårn kalder imamen til bøn, mens små drenge med små kalotter på hovedet og skoletasker på ryggen løber gennem Jerusalems smalle og snørklede gader. En bevæbnet israelsk soldat holder øje med en flok blege turister ved Grædemuren, og en mand med et stort overskæg tænder dagens første vandpibe og sender en duft af æbletobak ud i basaren. Ved checkpointet 8 km derfra strækker køen af palæstinensere sig, så langt øjet rækker. De står i Betlehem og har udsyn til den 9 meter høje mur, der adskiller dem fra Jerusalem, deres job og deres olivenmarker. Små drenge spiller bold lidt længere nede ad gaden. I baggrunden kan man se store kraner – endnu en israelsk bosættelse er under opbygning.

Studie­rejse til Palæstina:

Bosættere, beduiner og bedekranse

Fokus på politik, musik og religion

Studierejsen sætter kursen mod Mellemøsten. Turen er en rejse ind i gæstfrihed, håb og frustration. Vi skal bevæge os ind i Jerusalems gader, ud på markerne omkring Betlehem og rundt i Hebron, hvor bosættere og palæstinensere lever adskilt, for at se og forsøge at forstå, hvordan politik, historie og religion er viklet ind i hinanden.

Vi skal bag om mediernes fortællinger om konflikten mellem israelere og palæstinensere og møde de mennesker, det handler om. Vi skal se begge sider af den store adskillelsesmur og opleve, hvordan palæstinensiske unge udtrykker sig i form af for eksempel dans, musik, gadecirkus eller graffiti.  

Palaestina jødisk dreng ved graedemuren

“Shalom” og “Sabeh el kheer Jerusalem”! Vi skal bo i Jerusalem og gå på opdagelse i den flotte gamle by, som både er hellig for jøder, kristne og muslimer. De snørklede gader og gamle huse fortæller Jerusalems historie. Vi skal opleve Gravkirken, Via Dolorosa og andre historiske seværdigheder, men også de synlige og usynlige skel, der deler byen i jødiske, muslimske og kristne kvarterer.  Jerusalem er ikke bare en by – det er en livsstil, hvor politik, historie og religion er vævet ind i hinanden som et stort kludetæppe.

Turen går syd på igennem checkpoints og ind på Vestbredden til byen Hebron. Vi skal besøge den gamle by, hvor zionistiske israelere under stærk beskyttelse af israelsk militær har besat den øverste etage af huse, hvor nederste etage bebos af palæstinensere.

Vi skal besøge en af verdenshistoriens mest berømte byer, Betlehem. Her skal vi besøge lokale palæstinensiske familier, så vi kommer ind bag murene og kulturen. I Betlehem spiser vi os gennem madboder, besøger Fødselskirken og tanker op på religiøs kitsch og bling bling. Derefter går turen uden for byen, hvor bosættere forskanser sig bag hegn og beton på de omkringliggende bakketoppe. Vi skal høste oliven sammen med palæstinensiske landmænd, der forsøger at pleje deres marker i håb om, at de ikke bliver inddraget til en ny israelsk bosættelse.

Velkommen strand og cafe latte i Tel Aviv! Efter en uge med fokus på historie, religion og en kompleks konflikt skal vi se det sekulære Israel, hvor unge hænger ud på stranden og på caféer, shopper og forsøger at glemme konflikten.

På rejsen er det muligt to gange, at dele sig op i to grupper med fokus på henholdsvis politik og musik.

Hvis du vælger at koncentrere dig om den politiske del, er der fokus på det politiske spil i konflikten. Vi vil besøge en af Betlehems store flygtningelejre, som er blevet til en permanent by. Besøger også politikere og repræsentanter for Fatah, regeringspartiet på Vestbredden.

Hvis du vælger at have fokus på musik, skal vi lave musikworkshop i samarbejde med Det Danske Hus i Ramallah. Vi besøger også en lokal musikskole og lærer om arabisk musik.

Billedserie: En rejse ind i gæstfrihed, håb og frustration.

Fakta

Rejsen tilbydes i foråret.

Pris: 7.250 kr. inkl. fly, overnatning, transport og aktiviteter.
Du skal selv betale mad og eventuelle vaccinationer.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.