fbpx
Palaestina moske set gennem pigtråd
Palaestina jøder ved grædemuren

Studie­rejse

Palæstina og israel

PALÆSTINA og ISRAEL: Fra minaretens tårn kalder imamen til bøn, mens små drenge med små kalotter på hovedet og skoletasker på ryggen løber gennem Jerusalems smalle og snørklede gader. En bevæbnet israelsk soldat holder øje med en flok blege turister ved Grædemuren, og en mand med et stort overskæg tænder dagens første vandpibe og sender en duft af æbletobak ud i basaren. Ved checkpointet 8 km derfra strækker køen af palæstinensere sig, så langt øjet rækker. De står i Betlehem og har udsyn til den 9 meter høje mur, der adskiller dem fra Jerusalem, deres job og deres olivenmarker. Små drenge spiller bold lidt længere nede ad gaden. I baggrunden kan man se store kraner endnu en israelsk bosættelse er under opbygning.

Studie­rejse
            palæstina og israel                        

Studierejsen sætter kurs mod Mellemøsten. Turen er en rejse ind i gæstfrihed, håb og frustration og et område hvor politik, historie og religion er viklet ind i hinanden. Vi skal bag om mediernes fortællinger om konflikten mellem israelere og palæstinensere og møde de mennesker, det handler om. Vi skal se begge sider af den store adskillelsesmur og opleve, hvordan palæstinensiske unge udtrykker sig i form af for eksempel dans, musik, gadecirkus eller graffiti.  

Palaestina jødisk dreng ved graedemuren

VESTBREDDEN
“Shalom” og “Salam u aleikum Jerusalem!” Vi skal bo i Jerusalem og gå på opdagelse i den flotte gamle by, som både er hellig for jøder, kristne og muslimer. De snørklede gader og gamle huse fortæller Jerusalems historie. Vi skal opleve Gravkirken, Via Dolorosa og andre historiske seværdigheder, men også de synlige og usynlige skel, der deler byen i jødiske, muslimske og kristne kvarterer.  Jerusalem er ikke bare en by – det er en livsstil, hvor politik, historie og religion er vævet ind i hinanden som et stort kludetæppe.

Turen går sydpå igennem checkpoints og ind på Vestbredden til byen Hebron. Vi skal besøge den gamle by, hvor israelske bosættere under stærk beskyttelse af israelsk militær har besat den øverste etage af huse, hvor nederste etage bebos af palæstinensere.

Vi skal besøge en af verdenshistoriens mest berømte byer, Betlehem. Her skal møde lokale palæstinensere og høre om deres liv under besættelse. I Betlehem spiser vi os gennem madboder, besøger Fødselskirken og tanker op på religiøs kitsch og bling bling. Derefter går turen uden for byen, hvor bosættere forskanser sig bag hegn og beton på de omkringliggende bakketoppe. Vi skal høste oliven sammen med palæstinensiske landmænd, der forsøger at pleje deres marker i håb om, at de ikke bliver inddraget til en ny israelsk bosættelse.

ISRAEL
De sidste dage af rejsen forlader vi Vestbredden og drager mod Tel Aviv, hvor unge hænger ud på stranden og på caféer, shopper og forsøger at glemme konflikten, der gennemsyrer livet kort derfra. Her får vi gennem mødet med lokale israelere et indblik i hverdagen som israeler og konflikten set fra den israelske side.

Billedserie: En rejse ind i gæstfrihed, håb og frustration.

Fakta

Rejsen tilbydes i efteråret.

Pris: 8000 kr. inkl. fly, overnatning, transport og aktiviteter.
Du skal selv betale mad og eventuelle vaccinationer.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

Prisstigninger på udlandsrejser

Grundet usikkerhed omkring stigende transportudgifter skal alle rejsepriser tages med forbehold. Vi bestræber os på at tilpasse de samlede udgifter til de ændrede omstændigheder, men der kan blive tale om en mindre merudgift, som vil blive varslet i god tid inden afrejse.