Tour de Denmark ved vesterhavet

Studie­rejse:

Tour de Danmark

Road trip med fokus på socialt entre­pre­nør­skab, inno­vation og bære­dyg­tig­hed

DANMARK: Vi shiner vores højskolebus op og drager på ekspedition ud i det land, vi kender, eller tror vi kender. Vi skal ud i baglandet og ned ad sidevejene for at stoppe op ved de steder, vi normalt kører forbi. Vi vil se Danmark på vrangen, for på bagsiden bobler initiativerne og idéerne.

Studie­rejse:

Tour de Danmark

interkulturelt Road trip i det Danmark de færreste kender

Tour de Danmark er et interkulturelt road trip til Danmarks ydre afkroge, kendte kulturelle højborge og blinde vinkler. På turen dykker vi ned i alsidigheden, uenighederne og alt det, vi er fælles om.

Vi skal opleve Danmark fra nye vinkler, og undervejs bliver vi klogere på os selv som danskere og som nation i en meget større verden. At gå på opdagelse i sit eget land i selskab med andre unge fra hele verden giver nye dimensioner til det Danmark, du måske tror, du kender så godt.

Tour de Denmark med ude i stalden

På turné i Danskernes blinde vinkler

1 bus, 10 dage, 100 kander kaffe og 1.000 kilometer i en bus fuld af unge med forskellig nationalitet er ingredienserne i det intense kulturmøde, der venter dig.

Sammen planlægger vi rejsen og sætter kurs mod oplevelser, der kan give os ny viden om det samfund og land, vi er en del af. I løbet af semestret opsnuser vi de nye trends og gamle traditioner, som kan inspirere os under planlægningen.

Tour de Danmark går vi statsmagterne efter i sømmene, når vi fx besøger Folketinget og udvalgte ministerier. Vi ser dele af Danmark, der er lukket land for den menige dansker, når vi fx kigger små og store virksomheder og teknologiske og socioøkonomiske start-ups over skuldrene. Vi kan tage på visit i selvforsynende økolandsbyer, på byvandring i de hjemløses København og på oplevelsesekspeditioner til Danmarks alsidige natur- og kulturperler.

Tour de Denmark med ude i stalden

Undervejs taler vi om demokrati med store og små politiske aktører, kommer bag om (det bæredygtige) Danmark og bliver klogere på energi- og fødevareproduktion, høj- og lavkultur, mediernes magt og meget, meget mere.

Studierejsen er både for internationale højskolelever, elever med flygtningebaggrund og danske elever, der ønsker at se Danmark med andre øjne. Det er en tur med fællesskab og gode diskussioner om “danskhed” og det at være menneske i Danmark og verden.

Se Danmark med nye øjne.

Rejsen tilbydes i efteråret og foråret.

Pris: 2.500 kr. inkl. mad, transport og overnatning.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne studierejse.