fbpx
Vinalesdalen på Cuba er UNESCO Verdensarvsområde. Foto: Guillaume-Bavière (CC by 2.0)

Højskole og rejse

vinterfjeld Explorer

Højskole og rejse

vinterfjeld Explorer

Sneen knirker under os, idet vi bevæger os gennem dette hvide troldelandskab. Fjeldene og vidderne omkring os indbyder til eventyr. Vi følger enten de præparerede løjper eller vover os ud i ukendt land med kort og kompas og får følelsen af at være de første, der nogensinde har befundet sig lige her.

Afrikansk rumba i Callejo-de Hamel, Havana, Cuba. Foto: Bryan Ledgard (CC by 2.0)

Vi graver os ind i sneen og bygger snehuler – med sovebrikse, køkken og små nicher til stearinlys. Hyggen i den lune hule er stor, og glæden ved selv at have skabt dette midlertidige hjem er endnu større.

Afrikansk rumba i Callejo-de Hamel, Havana, Cuba. Foto: Bryan Ledgard (CC by 2.0)

Overnat på højfjeldet i telt, lyt til naturens storslåede stilhed, mens du spejder ud over vidderne fra toppen du netop har besteget. Grav ud til en kæmpe bålplads i den glitrende vinterskov, byg et leje af grene og sov under åben himmel, mens du fra soveposen ser et stjerneskud fare henover himlen.

Afrikansk rumba i Callejo-de Hamel, Havana, Cuba. Foto: Bryan Ledgard (CC by 2.0)

Vores base er sekspersoners-hytter i Skarslia, hvor vi starter med lidt skileg og træning. Efter de første småture udvider vi vores aktionsradius og søger højere op i fjeldet. Vi skal overnatte ude i telt, i snehule og i vinterskoven. Hvis du har lyst kan overnatningerne kombineres til flere i træk, hvilket giver ekstra udfordringer og oplevelser.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen

Fakta

Rejsen tilbydes 14 dage i januar i forlængelse af efterårssemesteret.

Pris: 6000 kr. alt inkl.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

Prisstigninger på udlandsrejser
Grundet usikkerhed omkring stigende transportudgifter skal alle rejsepriser tages med forbehold. Vi bestræber os på at tilpasse de samlede udgifter til de ændrede omstændigheder, men der kan blive tale om en mindre merudgift, som vil blive varslet i god tid inden afrejse.