fbpx

Foto: ESO.org

Det gådefulde univers

24. – 30. juli 2022

Den astronomiske interesse er så aktuel som nogensinde, og den astronomiske og astrofysiske videnskab gør epokegørende landvindinger med stor hast. Universet er en stadig kilde til fornyet viden, erobring – og evig undren.

Det gådefulde univers er først og fremmest gådefuldt ved, at det er der. Mennesket har gennem århundreder forsøgt at fravriste universet svar. Astronomer og astrofysikere har brudt koder og fundet nogle af svarene, men hver gang vi finder svar, giver det anledning til nye spørgsmål.

PROGRAM
På astronomikurset præsenteres vi for den allernyeste frontforskning, og kurset vil bl.a. byde på spændende workshops og foredrag med flere af branchens ypperligste forskere.

På kurset beskæftiger vi os med astronomi i bred forstand: Vi finder vej over himlen, bliver klogere på videnskabshistorien og får indblik i de allernyeste opdagelser og erkendelser. Undervejs møder vi forskere og diskuterer deres arbejdsresultater. Vi laver sol-observationer, kigger i astronomiske kikkerter, får hjælp til praktisk stjernekiggeri osv. Hver dag rummer desuden en både astronomisk og mytologisk introduktion til dagens stjernebillede.

TEMADAGE
Mandag, tirsdag og torsdag er tematiske eftermiddage, der knytter sig til foredragene. Her vil vi belyse et tema ud fra film, foredrag, debat og eksperimenter.

HØJSKOLELIV
Det gådefulde univers er et ægte højskolekursus, hvor samværet, samtalen og mødet med andre har en central plads i en ramme af morgensamlinger, foredrag, ekskursioner, workshops, sang og fest. Under overskriften Astronomy on tap skal vi bl.a. opleve astronomerne på arbejde, nyde gode fortællinger, nyheder og quiz sat under tryk og serveret med fadøl.

Højskolen danner denne uge også ramme om sommerkurset Natur- og kulturvandringer. Der vil være fælles morgensamlinger, spisning og foredrag.

SÆRPRIS FOR UNGE UNDER 30 ÅR
Er du under 30 år, har du mulighed for at vælge soveplads på en madras i et klasseværelse, der denne uge fungerer som sovesal. Der er et begrænset antal pladser på sovesal.

Kursusledere er højskolelærer Michael Rasmussen samt professor Hans Kjeldsen.

Programmet opdateres løbende, og der tages forbehold for ændringer.

Praktisk og priser

Læs om priser, betaling, afbudsregler mv. gældende for sommerkurser.

værelser og Faciliteter

Læs om værelser, undervisningslokaler og naturen der omgiver højskolen.

Højskolens køkken

Læs om maden vi serverer på højskolens sommerkurser.