Gejst

04. – 08. august 2019

Gejst er 100 timers intensiv højskole fyldt med stjernestunder for dig, der trænger til en dosis højskoleliv. Oplev bl.a. spændende fag, højskolesang, foredrag, hængekøjehygge, musikalske oplevelser og fælles afslutningsfest.

På Gejst vælger du ét spor, som undervisertruppen har forberedt specielt til Gejst. Truppen er tidligere højskoleelever, der til daglig er studerende, og på Gejst deler de frivilligt ud af ekspertviden på deres spor.

GEJST PÅ SPORET
Du kan vælge mellem:

 • Skabergejst
  ved Clara Strue, Anna Ebbensgaard og Majbritt Stenbøg.
  På Skabergejst skal vi sammen fremme hinandens og vores egen kreative gejst. Vi skal skabe, finde på, lade fantasien løbe løbsk – og fange den igen. Vi skal slå os løs inden for kunstens vide rammer med forskellige materialer, former, opgaver og ikke mindst benspænd. Det vigtigste er, at du er klar på at samarbejde, prøve dig frem og har gejsten til at få andre til at gøre det samme.
 • Humleholdet
  ved Kristian Munk og Rasmus Asmussen.
  For 20 år siden kickstartede den danske ølrevolution en gennemgribende ændring af danskernes syn på ølkultur; som et ensidigt produkt monopoliseret af gigantkoncerner. I dag prydes det ganske, danske land af mikrobryggerier, der har sat deres unikke præg på den ædle ølbrygningskunst. På denne ølbrygningsworkshop kan du blive klogere på processerne, der ligger bag den oldgamle tradition og blive introduceret til en verden af lidenskab og kærlighed til den fantastiske humlede drik. Vi skal smage på en masse forskelligt øl, snakke om øllets smagsnuancer, lære om øllets oprindelse og betydning samt brygge vores eget øl.
 • Musik og mening
  ved Simon Sax og Liselotte Bastholm.
  Vil du fordybe dig i musikkens verden og blive endnu bedre til dit instrument? Så vær med på Gejsts musikkursus. Vi byder på nogle intense dage med de to tidligere elever og garvede musikspillere Simon Sax og Liselotte Bastholm. Det bliver en brag af en fest med fokus på dine musikalske evner – i vaskeægte højskoleånd og et inkluderende socialt fællesskab.
 • Anno 2070
  ved Mads Højrup m.fl.
  Året er 2070, klimaforandringerne har fået vandstanden til at stige med adskillige meter. Imod al forventning er verden ikke brudt sammen, og Danmark er blevet til et øhav. Kajakker har taget cyklernes plads, og derfor skal befolkningen lære at begå sig på vand. Kom med til basiskursus i friluftsliv på vand, anno 2070, hvor vi fokuserer på kajak for begyndere, og vi stifter også bekendtskab med tømmerflåde.
 • Eksistens
  Livets store eksistentielle spørgsmål bliver taget op på dette spor. Vi skal lytte, diskuttere, reflektere, blive i tvivl og inspireres. Glæd dig! 


GEJST TIL ALLE

Du følger dit spor gennem alle fem dage, så du får tid til at komme helt i dybden med dit valgte emne. Du får selvfølgelig også masser af fællesskab og højskoleliv med i pakken. Gejst er spækket med skøn højskolesang, inspirerende oplæg og musikalske oplevelser, inden vi runder ugen af med en fest af dimensioner. Derudover bliver der rig mulighed for hængekøjehygge, samtaler og gåture med nye og gamle højskolevenner.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Tilmelding

Tilmelding

Praktisk og priser

Få mere information om priser, ankomsttider og kontaktoplysninger her.

Faciliteter

Læs mere om højskolens værelser, faglokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs mere om maden, der bliver serveret på højskolens sommerkurser.