Gejst

04. – 08. august 2019

Har du fortrudt, du aldrig kom på højskole, eller ved du ikke hvad du vil i dit sabbatår? Overvejer du pitstop, eller trænger du bare 100 timers intenst fællesskab, nærvær, fordybelse, latter og højskolesang? Så er GEJST lige noget for dig!

I løbet af fire dage kan du smage på højskolelivet gennem et af fire spor. Sporene arrangeres af tidligere elever, som alle brænder for det, de laver inden for eksistens, musik, kajak eller ølkundskab. Derudover bliver der masser af tid til at opleve, hvad højskolelivet ellers kan give dig; Badeture, hængekøjehygge, foredrag og fest til den lyse morgen.

Her kan du læse mere om de spor, du kan vælge imellem.

Humleholdet
Hvis du har lyst til at dykke ned i øllets verden og gå på opdagelse i de mange nye og fantastiske smagsindtryk, man kan finde fra utallige forskellige lande, så er Humleholdet noget for dig. På Humleholdet skal vi selvfølgelig smage på en masse dejligt øl – både fra vores eget hjemland og fra nogle af øllets historiske og legendariske egne, men også nogle nye spillere på markedet, der bringer et interessant pust til øl-scenen. Øllets smagsnuancer er mange: det sure, det søde, det bitre, og endda det salte! Vi skal derfor gennemgå et bredt spektrum af smagsoplevelser i selskab med kyndige øleksperter og -entusiaster, som vil være med til at gøre en god stund med øl til en rigtig oplevelse.Det skal dog ikke kun handle om at drikke øl; vi skal selvfølgelig også brygge vores helt eget øl på en næsten skudsikker måde, så vi med garanti får en stor omgang af læskende humledrik. Vi bruger traditionelle metoder men nyt udstyr. Vi glæder os til at brygge med jer!

Phil Collins tribute 
Har du også skrålet med på “You’ll Be in My Heart” eller trommet til “In the Air Tonight” hjemme på dit barndomsværelse? Dét er du ikke ene om! Derfor vil vi på musiksporet arbejde med kunstneren, der med over 100 mio. solgte albums på verdensplan står bag utallige 80’er-ørehængere og hits; nemlig Phil Collins. Vi skal gennem musikalsk leg og læring dykke ned i stilen og elementerne i Phil Collins’ musik og selvfølgelig spille flere af de legendariske hits. Du behøver ikke kunne alle Phil Collins’ sange på rygraden eller spille musik på højt plan – så længe du er klar på at ryste hofterne, feste og gi’ den gas med Phil og os!Ved tilmelding bedes du skrive i kommentarfeltet, hvad du gerne vil spille på og/eller om du ønsker at synge.

Anno 2070
Velkommen til et basiskursus i friluftsliv på vand med fokus på kajak. Vi skriver år 2070. Grundet den globale opvarmning har verden store udfordringer med øgede vandstande. Et af regeringens tiltag er, at hele befolkningen skal kunne begå sig på vand, men man kunne jo ønske, at de endelig gjorde noget ved klimaet.Vi vil på Anno 2070 stifte bekendtskab med de basale teknikker inden for kajak på fladt vand. Når vi er på vandet, vil vi fokusere på at finde ud af, hvad der fungerer bedst, når man bevæger sig på vandet. Der vil være fokus på skadesforebyggende roning, og vi vil træne sikkerhed og redninger på vandet. Som en del af skadesforebygningen, vil vi gennemgå øvelser på land, der vil være med til at styrke roeren. Vi vil også kigge på bugsering af større genstande. Du behøver ikke have sejlet kajak før – alle niveauer er velkomne på dette spor. Så vil du bruge en lille uge af din sommerferie i kajak mellem Silkeborg Søernes skønne vidder, så er dette sporet for dig.

Har vi brug for religion i det 21. århundede?
I 1800-tallet erklærede Nietzsche Gud for død. Alligevel ser verden i dag nok anderledes ud, end Nietzsche havde forudset. Størstedelen af jordens befolkning er stadig religiøse, og der er få ting, der kan forene og splitte mennesker ad, som religion kan. På dette spor vil vi nærme os religions inderste væsen og yderste konsekvenser i samfundet. Vil vil se nærmere på, hvad religion gør og betyder for det enkelte individ. Er det tåbeligt at tro på Gud i nutidens samfund? Eller er der aspekter af eksistensen, som hverdagens og naturvidenskabens sprog ikke kan rumme eller forklare? Udover at belyse religionens betydning for den enkelte, vil vi også kigge nærmere på dens betydning i det danske samfund. Religion fylder efterhånden mere og mere i den offentlige debat, og det er derfor naturligt at stille spørgsmålstegn ved, hvor meget religion bør fylde i samfundet, og hvor meget samfundet og politikerne bør blande sig i folks religion.Gennem spændende oplæg, ture ud i det blå, kulturelle inputs og meget mere, vil vi på dette spor blive klogere på, hvad religion er for en størrelse i dagens Danmark. Ugen byder på teologiske og filosofiske debatter om tro og tvivl samt politiske og juridiske diskussioner om religions berettigelse i samfundet i det 21. århundrede.

Dette spor er for dig, der synes, religion er spændende og tør blive udfordret på dine holdninger – uanset om du er flittig kirkegænger eller glødende ateist. Vi glæder os til en uge med kaffe i koppen, højt til loftet og en gejst på at blive klogere på samfundet, os selv og hinanden!

GEJST TIL ALLE
Du følger dit spor gennem alle fem dage, så du får tid til at komme helt i dybden med dit valgte emne. Du får selvfølgelig også masser af fællesskab og højskoleliv med i pakken. Gejst er spækket med skøn højskolesang, inspirerende oplæg og musikalske oplevelser, inden vi runder ugen af med en fest af dimensioner.

PRISER
Deltagelse på Gejst og indkvartering på dobbeltværelse koster kun 1400 kr. Ønsker du at bo på enkeltværelse er prisen 2150 kr.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Tilmelding

Tilmelding

Faciliteter

Læs mere om højskolens værelser, faglokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs mere om maden, der bliver serveret på højskolens sommerkurser.