Gejst (udsolgt)

02. – 06. august 2020

100 timers intensiv højskole fyldt med stjernestunder, fordybelse, fart og frihed. 

Har du fortrudt, du aldrig kom på højskole, eller ved du ikke hvad du vil i dit sabbatår? Overvejer du et pitstop, eller trænger du bare 100 timers intenst fællesskab, nærvær, fordybelse, latter og højskolesang? Så er Gejst lige noget for dig!

I løbet af fire dage kan du smage på højskolelivet gennem et af seks spor; Eksistens, På vildspor, Humleholdet, Boldspil,  Kajak og Grafik (info følger). Sporene arrangeres af en flok engagerede tidligere elever fra Silkeborg Højskole, der hver især brænder for deres niche, og vil dele ud af deres ekspertviden på området.

EKSISTENS // 10’ERNE DER GIK
På dette spor stiller vi skarpt på de seneste 10 år. Vi kigger på det forgangne årti ud fra tre udgangspunkter: Samfund, Ideer og Kultur. Samfundsmæssigt vil vi i løbet af ugen dykke ned i de politiske strømninger, der har præget 10’erne i ind- og udland. Idéhistorisk kigger vi på de idéer, der har formet tidens tanker, mennesker og teknologier, og kulturelt tager vi et blik på nogle af 10’ernes største værker inden for film, musik og litteratur.

Gennem spændende oplæg, ture ud i det blå og meget mere vil vi på dette spor blive klogere på, hvilken betydning 10’erne har haft for den fremtid, vi nu går i møde. Dette spor er for dig, der er nysgerrig på, hvad vores verden er præget af, og hvordan det har betydning for os, der lever i den. Det er for dig, der synes det er sjovt at blive oplyst og diskutere med dine medmennesker. Vi glæder os til en uge med kaffe i koppen, højt til loftet og en gejst for at blive klogere på samfundet, os selv og hinanden.

PÅ VILDSPOR
Træk en gammel sweater på, hæld noget kaffe i koppen, tænd ild i piben og tag med os ud i det fri! Vi skruer lidt ned for blusset i asfaltjunglen derhjemme og skruer op for den åbne ild og for mad, der smager af eventyr. Noget af maden tager vi også med os på eventyr. Måske bliver vi våde på vejen, men vi lover, at vi nok skal blive tørre igen.

Så hvis du mangler en undskyldning for at tænde et bål, gerne vil tilberede og smage noget eventyrlig bålmad, måske godt kunne tænke dig at falde i søvn under stjernerne, bare gerne vil snitte lidt i en pind, trænger til at komme i skoven eller måske bare til lidt frisk luft i godt selskab… så er du på rette spor!

Vi glæder os til at se dig til fire dage med fuldt blus på friluftshygge og -oplevelser, hvor alle kan være med, uanset om du ejer en gammel sweater eller ej.

HUMLEHOLDET
På dette spor fordyber vi os i ølbrygning, ølsmagning og ølkultur. Hvis du gerne vil blive bedre til at sætte pris på øllets forskellige duft- og smagsnuancer, blive klogere på øllets historie eller finde svaret på, hvorfor IPA og det sure øl er populært for tiden, så er Humleholdet noget for dig.

I løbet af ugen dykker vi ned i emner som øllets historie, kultur, nutidige tendenser og de tekniske processer, der ligger bag ølbrygning. Vi skal smage en masse forskelligt øl, besøge et mikrobryggeri og ikke mindst brygge vores helt eget smagfulde øl. Det bliver fire dage fyldt med sanselige indtryk, læring gennem teori og praksis samt en god portion højskoleånd. Vi glæder os til at skåle med dig.

BOLDSPIL
Går du derhjemme og tripper efter at opleve eller genopleve Silkeborg Højskoles famøse hold- og sportsånd, og har du derudover masser af energi i årerne og gode kampråb i ærmet, så skal du så hjerteligt velkommen på boldspilssporet på dette års Gejst. Her vil vi i løbet af fire dage give dig rig mulighed for udfoldelse i forskellige fede sportsgrene – kendte som ukendte. Du kan forvente masser adrenalin og kamp, holdgejst og samarbejde, sjov og spas og ikke mindst grin og prust. Det eneste du på forhånd skal gøre er at pakke dit fedeste joggingsæt og ellers bare komme, som du er. Om du er sportsudøver eller ej – så er du velkommen på dette spor!

KAJAK
På dette spor skal vi ro kajak og arbejde med turfærdigheder, der giver jer evner til at tage på gruppeture i kajak. Vi skal arbejde med sikkerhed på vandet og ulykkeshåndtering, når man er væk fra land. Udover redninger vil vi også øve os på forskellige måder at skabe sikkerhed, der kan bruges på alle vanddybder. Vi skal også arbejde med teknikker, der rækker ud over basal kajakkendskab, men vores krav til dig er kun, at du har prøvet at vælte i en havkajak eller polokajak, og at du har mod at prøve nye ting på vandet.

Vi glæder os til at dele vores kajakglæde med jer.

GRAFIK
Grafik er en gammel praksis, der har præget kunsthistorien gennem flere århundreder. Udtryksformen er langt fra uddød og ses stadig på den kunstneriske scene, og nu kan du også prøver kræfter med teknikkerne på dette års sommerhøjskole Gejst. Vi skal på grafiksporet bl.a. beskæftige os med højtryksteknik og dybtryksteknik, som giver forskellige muligheder for visuelle udtryk. Vi skal lade os inspirere af internationale og danske grafiske kunstnere – før og nu – og belyse de mange muligheder der gemmer sig i denne gamle praksis. Når du har fundet et personligt udtryk eller det perfekte motiv, er det smukke ved grafik også, at du kan trykke stribevis af dem og forære til alle du holder af.

Så tilmeld dig grafik-sporet på Gejst, hvis du har lyst til at prøve kræfter med denne spændende kreative proces!

GEJST TIL ALLE
Du følger dit spor gennem alle fem dage, så du får tid til at komme helt i dybden med dit valgte emne. Du får selvfølgelig også masser af fællesskab og højskoleliv med i pakken. Gejst er spækket med skøn højskolesang, fællesskab, inspirerende oplæg og musikalske oplevelser, inden vi runder ugen af med en fest af dimensioner.

PRISER
Deltagelse på Gejst og indkvartering på dobbeltværelse koster kun 1450 kr. Ønsker du at bo på enkeltværelse er prisen 2200 kr.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Tilmelding

Tilmelding

Faciliteter

Læs mere om højskolens værelser, faglokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs mere om maden, der bliver serveret på højskolens sommerkurser.