fbpx

Gejst 

01. – 05. august 2021 (ALT OPTAGET)

100 timers intensiv højskole fyldt med stjernestunder, fordybelse, fart og frihed.

På sommerkurset Gejst smider Elevforeningen lærerne ud og låner Silkeborg Højskole i fem dage med alt hvad et højskoleophold indebærer. De får hjælp af Truppen, der består af en flok passionerede tidligere elever, der vil afvikle seks forskellige spor inden for det, de brænder allermest for. Du vælger dig ind på et spor og følger det i alle fem dage, så der bliver tid til at gå helt i dybden eller måske opdage det for første gang.

I et tætpakket program finder vi selvfølgelig også tid til hængekøje-hygge og fællessang med nye og gamle venner.

Gejst er for dig, der vil tilbage og besøge din gamle højskole og måske prøve noget af det, du ikke nåede, mens du gik her. Gejst er for dig, som måske bare aldrig kom afsted eller dig, som gerne vil have en smagsprøve på hvad højskole er – Gejst er nemlig en kopi af et helt højskoleophold på fem dage. Uanset om du er til fart, fordybelse eller fest byder Gejst på en maggiterning af alt det bedste et højskoleliv har at byde på.

GEJST TIL ALLE
Du følger dit spor gennem alle fem dage, så du får tid til at komme helt i dybden med dit valgte emne. Du får selvfølgelig også masser af fællesskab og højskoleliv med i pakken. Gejst er spækket med skøn højskolesang, fællesskab, inspirerende oplæg og musikalske oplevelser, inden vi runder ugen af med en fest af dimensioner.

SPOR

HUMLEHOLDET
Humleholdet er for dig, der gerne vil udvide din ølhorisont – både på smag, duft, teori og praksis. Øllets smagsnuancer er mange: det sure, det søde, det bitre, og endda det salte! Vi skal derfor gennemgå et bredt spektrum af smagsoplevelser, og dette vil foregå i selskab med kyndige øl-eksperter og entusiaster, som vil være med til at gøre en god stund med øl til en rigtig oplevelse. Forbered dig på et utal af forskellige, interessante smagsoplevelser. Vi skal selvfølgelig også brygge vores helt eget øl samt besøge et af Danmarks allerbedste mikrobryggerier. Bemærk, der er en egenbetaling på 200 kr. dette spor. Det vil fremgå af din betalingsoversigt.

IDRÆT
Vi skal ud i naturen og få pulsen op, mærke kroppen arbejde og blive godt beskidte, mens vi har det sjovt. På idræts-sporet prøver du kræfter med såvel kendte som ukendte sportsgrene. Du får blandt andet mulighed for at prøve mountainbike, SUP-boards på Silkeborg Langesø, trailløb, adventurerace, yoga og mere utraditionelle idrætslege – og så er der sjove overraskelser undervejs. Der er plads til både nybegynderen og den erfarne idrætsudøver.

KAJAK
På kajaksporet skal vi bruge kajakken som legetøj. Vi skal lege, øve teknik, redninger og vænne os til vandet – og alle kommer til at ende i søvandet en gang imellem. Undervejs skal vi også blive klogere på kajakkens rolle historisk og i dag, og så tager vi selvfølgelig ud i det blå på Gudenåen.

FRILUFTSLIV
Søhøjlandet kalder, så snør støvlerne, grib padlen, pak rygsækken og kom med på eventyr til lands, til vands og i højderne. På dagsture i området omkring Silkeborg Højskole kommer vi til at skifte bekendtskab med forskellige discipliner indenfor friluftslivet såsom kano, orientering, bål og vandring. Undervejs bliver vi klogere på, hvad naturen betyder for mennesker, og hvordan vi færdes i den – alt dette naturligvis i det bedste selskab og med den altid trofaste termokop lige ved hånden. Vi sover på Silkeborg Højskole hver nat.

KROPPEN I KUNSTEN
Kroppen i Kunsten er sporet for dig, der har lyst til at udforske sanselighed – både kropsligt og materielt. Du behøver ikke have erfaring med kunst for at være med her. Alle har en krop at forholde sig til, og du er derfor velkommen med lige præcis dit bidrag, når vi b.la. tager på museum, tegner croquis og arbejder med skulpturen som kunstmedium.

DESTINATION X LIGHT
På Destination X er programmet hemmeligt. I små hold skal I hver dag finde nye spor og koder i og rundt omkring gådefulde og unikke kroge af Silkeborg. Derfra handler det om at komme først til Destination X. Det kræver strategi, nysgerrighed og samarbejde. Forbered dig på et eventyr med stop ved gamle bunkere, sporjagt i ældgamle jættestuer, ræs på SUP-boards og meget, meget mere. Hvem kommer først?

PRISER
Deltagelse på Gejst og indkvartering på dobbeltværelse koster kun 1500 kr.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Faciliteter

Læs mere om højskolens værelser, faglokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs mere om maden, der bliver serveret på højskolens sommerkurser.