fbpx

Gejst 2023

30. juli – 03. august 2023

100 timers intensiv højskole fyldt med stjernestunder, fordybelse, fart og frihed.

På sommerkurset Gejst smider Elevforeningen lærerne ud og låner Silkeborg Højskole i fem dage med alt hvad et højskoleophold indebærer. De får hjælp af Truppen, der består af en flok passionerede tidligere elever, der vil afvikle seks forskellige spor inden for det, de brænder allermest for. Du vælger dig ind på et spor og følger det i alle fem dage, så der bliver tid til at gå helt i dybden eller måske opdage det for første gang.

I et tætpakket program finder vi selvfølgelig også tid til hængekøje-hygge og fællessang med nye og gamle venner.

Gejst er for dig, der vil tilbage og besøge din gamle højskole og måske prøve noget af det, du ikke nåede, mens du gik her. Gejst er for dig, som måske bare aldrig kom afsted eller dig, som gerne vil have en smagsprøve på hvad højskole er – Gejst er nemlig en kopi af et helt højskoleophold på fem dage. Uanset om du er til fart, fordybelse eller fest byder Gejst på en maggiterning af alt det bedste et højskoleliv har at byde på.

GEJST TIL ALLE
Du følger dit spor gennem alle fem dage, så du får tid til at komme helt i dybden med dit valgte emne. Du får selvfølgelig også masser af fællesskab og højskoleliv med i pakken. Gejst er spækket med skøn højskolesang, fællesskab, inspirerende oplæg og musikalske oplevelser, inden vi runder ugen af med en fest af dimensioner.

PÅ SPORET

Årets spor er:

Ølbrygning
På sporet Ølbrygning skal vi bruge ugen på at lære om øllets historie, blive klogere på ølbrygningskunsten og opdage nuancerne ved forskellige øltyper. Vi skal naturligvis smage på en bred menu af øltyper og komme bag kedlerne i et professionelt bryghus.
Materialeudgift: 250,- kr.

Krea og kaos
Hvad er kreativitet? På dette spor vil vi udfordre den brede opfattelse af kreativitet, som traditionelt centrerer sig om klassiske håndværk og sysler; fx tegning, maling, strikning og arbejdet med ler og keramik. Kreativitet er dog meget mere og handler også om ”hittepåsomhed” og ide-udvikling og om at løse udfordringer og tænke ud af boksen. Kreativitet bliver ofte set som en medfødt gave, men det er i virkeligheden en muskel, der kan trænes, og hvor alle kan være med. Gennem kreative og kunstneriske opgaver vil vi give dig værktøjer til at løse mange forskellige udfordringer. Undervejs vil der forhåbentlig opstå en bunke gale og geniale ideer og smukke kreationer, som sidst på ugen skal blive til en udstilling.
Materialeudgift: 100,- kr.

Sport
På sporet Sport skal vi både prøve kræfter med klassiske sportsgrene og kaste os ud i mere moderne fysiske lege og spil. Vi vil nyde godt af højskolens fantastiske faciliteter, men også bevæge os lidt væk fra matriklen og ud i det omkringliggende landskab. Du kommer til at få sved på panden og teste dig selv af i boldspil, bevægelse, fysisk træning og leg. Det lyder måske som alt mellem yoga og squash? Det er det os´! Der er plads til alle uanset form og niveau, men vi håber, du kommer med masser af gåpåmod og vilje til at give den én over nakken.
Materialeudgift: 100,- kr.

Musik
På musiksporet kommer du til at prøve kræfter forskellige grene af musikfaget. Vi skal spille sammen, synge kor, lytte til forskellige genrer og forsøge at skabe vores egen musik. Hvis vejret er med os, skal vi både være inden- og udenfor, og hvis vi har lyst til det, skal vi selvfølgelig optræde sidste aften og vise, hvad vi har lært. Du er velkommen, uanset om du har masser af rytmisk erfaring og måske endda har lyst til at lære fra dig – eller om du er helt grøn og bare ønsker at lære et par akkorder og slå på en conga.

Destination X
Det kommer til at gå vildt for sig! Eventyret er omgærdet af mystik og hemmelighedskræmmeri – og uanset hvad du forventer, tager du fejl! Dine sporledere har fundet, indkapslet og destilleret X’ets ånd til en hårdkogt firedages-suppe, der vil grave dit konkurrencegen frem i discipliner, der udfordrer fysikken, psyken og evnen til at samarbejde. Du får brug for et hoved, der kan tænke klart, en bagdel, der ikke kan sidde stille og øjne, der skeler for at se lige. Hop i med begge ben, find på et godt holdnavn og løs koden – det er første udfordring!

Friluftsliv
Sammen vil vi prøve kræfter med friluftslivet og alt hvad det indebærer. Vi skal udforske både de klassiske sider af friluftsliv med vandring og mad over bål, men også udfordre os selv og hinanden på nye måder. Kom med på opdagelse i Silkeborgs skønne omgivelser og oplev, hvad Søhøjlandets natur har at byde på. Dette spor er for både for den erfarne naturentusiast og dig, der bare synes, at friluftsliv lyder spændende. Programmet vil indeholde aktiviteter med både højt og lavt tempo, så vær klar på lidt af hvert.

Ret så møj hyg’ med møbelbyg
På dette spor skal vi skal bruge hænderne og fordybe os i at skabe vores egne møbler. Inden ugen er omme, vil du have kreeret din helt egen version af fx en skobænk, sengebord eller en bogreol. Vi bygger af flotte planker af eg og ahorn, og der vil på være eksempler og arbejdstegninger, som du kan arbejde ud fra. Det vil også være muligt at komme med individuelle ønsker og tilpasninger. Der er ingen krav til dine håndværksmæssige kundskaber, da du vil være under kyndig vejledning af to gæve vestjyder med hænderne ordentligt skruet på. Silkeborg Højskoles nye friluftshus sætter rammerne om vores værksted, hvor arbejdsradioen og kaffemaskinen vil køre lystigt hele ugen.
Materialeudgift: 300,- kr.

Kursusleder er Peter Ravn, højskolelærer.

Gejst 2023

Gejst 2023

Praktisk og priser

Læs om priser, betaling, afbudsregler mv. gældende for sommerkurser.

Faciliteter

Læs mere om højskolens værelser, faglokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs mere om maden, der bliver serveret på højskolens sommerkurser.