fbpx

Højskolesangbogen – vendepunkter

18. – 24. juni 2023 

Velkommen til en uge med sang fra Højskolesangbogen, hvor temaet er vendepunkter. Vi skal bruge sangene til at undersøge hvilke møder, mennesker og begivenheder, der er med til at forme og danne os gennem livet.

Vi skal især undersøge, hvad højskolesangbogen kan fortælle os om betydningsfulde personlige, politiske og historiske vendepunkter. Mest af alt skal vi synge, lytte og tale med hinanden på kryds og tværs og forsøge at blive klogere sammen.

PROGRAM
Vi starter hver dag med eksistentielle og musikalske inputs ved den daglige morgensamling. Aftenprogrammet byder bl.a. på quiz-aften og afslutningsfest, og ugen igennem skal vi nyde god mad og inspirerende samvær. Højskolens svømmehal vil være åben til morgensvømning.

Vi glæder os over at kunne præsentere et spændende og bredt sammensat program, som blandt andet indeholder en koncert med Fangekoret, der består af nuværende og tidligere indsatte. Fangekoret optræder med sange, de selv har skrevet under ledelse af korleder Louise Adrian. 

Vi skal høre et foredrag med fængselspræst Jesper Birkler, hvor han blandt andet kommer ind på “mennesker der formede mit liv”. Vi skal også opleve en koncert med musikerne Maher Mahmoud og Salam Sosu, som har rødder i Syrien, og viceforstander Jan Hamborg Lundum vil fortælle om det lokale kunstværk “Samtaletårnet Vendepunktet”, som er kunstner Peter Callesens bud på, hvordan to mennesker kan mødes om samtalen, udsigten og naturen. Hver med sit udgangspunkt. 

Mest af alt skal vi skabe højskole sammen med alt, hvad det indebærer af ture i det smukke Søhøjland, fællesskab, fortællinger og ikke mindst fællessang fra Højskolesangbogen.

MØD

  • Fangekoret under ledelse af Louise Fabian 

  • Jesper Birkler, fængselspræst emeritus 

  • Maher Mahmoud, oud-spiller og komponist 

  • Salam Sosu, harpenist 

  • Jan Hamborg Lundum, viceforstander på Silkeborg højskole

Kursusledere er Marianne Søgaard, højskolelærer, sanger, musiker og sangskriver og Anne Odgård Eyermann, musiker, sangskriver, medlem af sangudvalget for Højskolesangbogens 19. udgave.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. 

Højskolesangbogen – Vendepunkter

Højskolesangbogen – Vendepunkter

Praktisk og priser

Læs om priser, betaling, afbudsregler mv. gældende for sommerkurser.

værelser og Faciliteter

Læs om værelser, undervisningslokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs om maden vi serverer på højskolens sommerkurser.