fbpx

den nye Højskolesangbog

18. – 24. juli 2021 (ALT OPTAGET)

Denne uge går vi i dybden med den nyeste udgave af Sangenes Blå Bog som kunstnerisk og kulturelt fænomen. Oplev glæden og gejsten ved at synge sammen, og tag med på opdagelse i den danske sangskat.

Den 15. november 2020 udkommer en spritny version af Højskolesangbogen – sangenes blå bog. Højskolesangbogen har altid spillet en væsentlig rolle i den danske sangtradition. Den har formået at fastholde sin position, fordi dens indhold er ændret i takt med samfundsudviklingen fra landbrugssamfund, over industrisamfundet til vor tids senmoderne samfund.

På dette sommerkursus vil vi sammen lære den nye Højskolesangbog rigtig godt at kende ved at synge nyt og velkendt og møde forfattere og komponister, som har bidraget til den nye højskolesangbog og høre om redaktionens overvejelser omkring udvælgelse af sange.

Vi får også besøg af det menneske, som har sat alle noderne og arrangeret klaversatserne til den nye melodibog til Højskolesangbogen. Vi skyder ugen i gang ved at synge med en skøn sangcoach, som tror på, at alle kan lære at synge. Naturligvis besøger vi også det smukke Søhøjland, holder quizaften, spise god mad og gør alt det, der også hører med til at være på højskole; møder nye mennesker, går til morgensamlinger og slutter ugen af med en festaften med masser af fællessang.

PROGRAM
Kurset byder på introduktion til den nye højskolesangbog med masser af fortællinger og fællessang, møde med redaktionsmedlem og nodesætter samt forfattere og komponister, som har bidraget til sangbogen, samtaler på kryds og tværs, foredrag, koncerter og højskoleliv i al sin mangfoldighed.

MØD

  • Lisbeth Smedegaard Andersen, præst, kunsthistoriker og salmedigter.
  • Katrine Muff Enevoldsen, sangcoach og komponist kendt fra DR’s sangprogram “Syng med – fra skrål til skønsang!”
  • Jakob Faurholt, arrangør, komponist, dirigent og nodesætter af den nye højskolesangbog
  • CS Nielsen, countrymusiker, sangskriver og fortæller fra Samsø.

Vi skal naturligvis også udforske det midtjyske søhøjland, og en eftermiddag skal vi sejle på Gudenåen og nyde kaffe og kage på bølgen blå. Vi har selvfølgelig Højskolesangbogen med ombord, og sangen akkompagneres af et sejlerorkester.

Vi starter hver dag med en dosis eksistentielle og musikalske input til den daglige morgensamling. Aftenprogrammet byder bl.a. på quiz-aften, “sange fra hatten” og afslutningsfest, og ugen igennem skal vi nyde god mad og inspirerende samvær. Højskolens svømmehal vil være åben til morgensvømning.

Sommerkurset Én på eksistensen – det gode, det onde og det grimme finder sted i samme uge, og der vil være fælles programpunkter.

Kursusledere er:

Anne Odgaard Eyermann, sanger, musiker og komponist. Medlem af redaktionen bag den nye højskolesangbog. Kirkemusiker i Virklund kirke. Tidligere musiklærer på Silkeborg højskole.

Marianne Søgaard, sanger, musiker, komponist og musiklærer på Silkeborg højskole.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. 

Praktisk og priser

Få mere information om priser, ankomsttider og kontaktoplysninger her.

Faciliteter

Læs mere om højskolens værelser, faglokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs mere om maden, der bliver serveret på højskolens sommerkurser.