fbpx

Keramik – Giv leret liv

20. – 26. juni 2021

Silkeborg Højskole danner i denne uge rammen om en højskoleuge fuld af værkstedsarbejde, kunstnerisk inspiration og fordybelse.

I keramikværkstedet skal vi dreje, forme, bearbejde, eksperimentere og reflektere, og når hænderne trænger til et hvil fordyber vi os i foredrag, museumsbesøg, sang, koncerter og meget andet.

I denne uge får du mulighed for at prøve kræfter med nogle af keramikkens forskellige teknikker og arbejde skabende og fordybende med form og udtryk. Vi eksperimenterer både med brugskunst og mere skulpturelt og abstrakt og opnår forståelse for lerets mange muligheder.

Gennem pladeteknik, drejeteknik, japansk kurinuki, begitning og glasur vil du stifte bekendtskab med forskellige muligheder for bearbejdning af keramikken, inden værkerne brændes på forskellige måder i el-ovn, bålbrænding og med rakubrænding, en japansk brændingsteknik med ild og røg.

Keramik er et håndværk med forskellige tekniske processer, men keramik er også en selvstændig kunstnerisk udtryksform. Derfor udforsker vi både håndværkets teknikker og i materialernes æstetiske univers.

TEORI OG PRAKSIS
Kurset veksler mellem fælles teoriundervisning og kunsthistoriske inspirationsoplæg, praktisk arbejde og individuel vejledning og løbende diskussioner om æstetik, designtradition og fornyelse. Undervisningen finder sted i en god værkstedsatmosfære af gejst, dynamik og gensidig inspiration. Vi inspireres, hjælper og lærer af hinanden, når vi falder i snak om form og indhold og giver konstruktiv kritik.

Fredag aften slår vi dørene op for en fælles udstilling og fernisering af vores værker.

Kurset er åbent for alle, og erfaring er ingen forudsætning for deltagelse. Begyndere kan bruge dette kursus som introduktion til lerets verden, og øvede får mulighed for at erhverve nye kundskaber. Der må påregnes udgifter til materialer.

INSPIRATION OG UDFLUGTER
Vi søger bl.a. inspiration på Museum Jorn, hvor vi får en rundvisning i den keramiske udstilling. Højskolen er desuden indehaver af en kunstsamling med et stort antal grafiske og maleriske værker, der kan være afsæt og udgangspunkt for kunstdiskussioner og inspiration.

FÆLLES HØJSKOLEPROGRAM

  • Hjemmerørt
    – forestillingerne om hjem, erfaringerne af hjem og længslen efter at høre hjemme et sted
    // Hanne Jul Jakobsen, sognepræst og forfatter
  • Skybrud
    // Koncert med sangskriver, komponist og højskolelærer Marianne Søgård

Sammen med kursisterne på det sideløbende kursus Alting har en tid oplever vi højskolestemning med morgensang og aftenprogram bestående af samtalesalon, fællessang, koncert og foredrag.

Kursusledere er: Maren Gadegaard, højskolelærer og Helene Thing, keramiker

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Tilmelding

Tilmelding

Praktisk og priser

Få mere information om priser, ankomsttider og kontaktoplysninger her.

Faciliteter

Læs mere om højskolens værelser, faglokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs mere om maden, der bliver serveret på højskolens sommerkurser.