fbpx

Keramik – Giv leret liv

19. – 25. juni 2022 (Udsolgt. Ved tilmelding får du automatisk plads på ventelisten)

Silkeborg Højskole danner i denne uge rammen om en højskoleuge med værkstedsarbejde, kunstnerisk inspiration og fordybelse.

I keramikværkstedet skal vi dreje, forme, bearbejde, eksperimentere og reflektere, og når hænderne trænger til et hvil fordyber vi os i foredrag, museumsbesøg, sang, koncerter og meget andet.

I denne uge får du mulighed for at prøve kræfter med nogle af keramikkens forskellige teknikker og arbejde skabende og fordybende med form og udtryk. Vi eksperimenterer både med brugskunst og mere skulpturelt og abstrakt og opnår forståelse for lerets mange muligheder.

Gennem pladeteknik, drejeteknik, japansk kurinuki, begitning og glasur vil du stifte bekendtskab med forskellige muligheder for bearbejdning af keramikken, inden værkerne brændes på forskellige måder i el-ovn, bålbrænding og med rakubrænding, en japansk brændingsteknik med ild og røg.

Keramik er et håndværk med forskellige tekniske processer, men keramik er også en selvstændig kunstnerisk udtryksform. Derfor udforsker vi både håndværkets teknikker og i materialernes æstetiske univers.

TEORI OG PRAKSIS
Kurset veksler mellem fælles teoriundervisning og kunsthistoriske inspirationsoplæg, praktisk arbejde og individuel vejledning og løbende diskussioner om æstetik, designtradition og fornyelse. Undervisningen finder sted i en god værkstedsatmosfære af gejst, dynamik og gensidig inspiration. Vi inspireres, hjælper og lærer af hinanden, når vi falder i snak om form og indhold og giver konstruktiv kritik.

Fredag aften slår vi dørene op for en fælles udstilling og fernisering af vores værker.

Kurset er åbent for alle, og erfaring er ingen forudsætning for deltagelse. Begyndere kan bruge dette kursus som introduktion til lerets verden, og øvede får mulighed for at erhverve nye kundskaber. Der må påregnes udgifter til materialer.

INSPIRATION OG UDFLUGTER
Vi søger bl.a. inspiration på Museum Jorn, hvor vi får en rundvisning i den keramiske udstilling. Højskolen er desuden indehaver af en kunstsamling med et stort antal grafiske og maleriske værker, der kan være afsæt og udgangspunkt for kunstdiskussioner og inspiration.

FÆLLES HØJSKOLEPROGRAM

Sammen med kursisterne på det sideløbende kursus Syng med! oplever vi højskolestemning med morgensang og aftenprogram bestående af samtalesalon, fællessang, koncert og foredrag.

Kursusleder er: Maren Gadegaard, højskolelærer

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

lukket for tilmeldinger

lukket for Tilmeldinger

Praktisk og priser

Læs om priser, betaling, afbudsregler mv. gældende for sommerkurser.

værelser og Faciliteter

Læs om værelser, undervisningslokaler og naturen der omgiver højskolen.

Højskolens køkken

Læs om maden vi serverer på højskolens sommerkurser.