Kreativitet og leg (Familiekursus)

7. – 13. juli 2019 (Venteliste)

Silkeborg Højskole danner rammen om en højskoleuge med masser af oplevelser for børn og voksne. Skolen vil summe af liv gennem sang, musik, leg, gøgl, dans, kunst, grin og aktiviteter i naturen.

Børn, forældre og bedsteforældre har her muligheden for at være sammen om en uge med masser af kreativitet og leg. Programmet er bygget op, så I får flest mulige oplevelser sammen som familie. Enkelte gange bliver der aktiviteter for henholdsvis børn og voksne. Alle dage begynder med fælles morgensamling og slutter med en godnathistorie. Der vil være henholdsvis et formiddags- og eftermiddagsmodul, hvor I i løbet af ugen i mindre grupper vil komme igennem de samme seks forskellige workshops. Børn skal være fyldt 7 år for at deltage.

WORKSHOPS
Ugens workshops vil være af blandet karakter med det kreative og legende som omdrejningspunkt, og vi får besøg af spændende personligheder, der vil sætte rammerne om sjov og ballade for børn og voksne. En dag får vi fx besøg af Jacinta fra børne-TV, der vil lege med os.

UD I DET BLÅ
Rammerne på højskolen indbyder til skønne oplevelser for store og små, og vi skal i ugens løb bruge både musik- og kunstlokaler, idrætssal og svømmehal. Vi skal altså både sejle, male, tromme, grine, svede, bygge, hoppe, danse og synge. Fx skal vi forene vores stemmer i et stort børnekor og et voksenkor. Vi skal selvfølgelig også nyde godt af højskolens placering i det skønne Søhøjland og blandt andet på kanotur på Silkeborg Langsø. Én dag skal vi alle sammen på tur ud i det blå. Vi smører madpakker og tager til Slåensø, hvor vi leger, laver bål og bader. Herfra bliver vi hentet af en af rutebådene, der sejler os tilbage til Silkeborg.

AFTENPROGRAM
Om aftenen vil der ligeledes være forskelligt program for alle aldre.

Brødrene Thomas og Kristian Kirk er professionelle fortællere og står for en aften med ‘Story Slam’, som er kunsten at fortælle en god og underholdende historie på 6 minutter. Genren er inspireret af New York-konceptet The Moth. Kristian er til daglig lærer på Hadsten højskole og har undervist i faget story slam siden 2015. Kristian vandt story slam på Teater Katapult i Aarhus 2015. Thomas er vært og workshopunderviser i story slam på Teater Katapult i Aarhus siden 2015. Vinder af story slam i Aarhus 2013. Medlem af bestyrelsen for Fortællere i Danmark.

En aften vil der være ølsmagning, når børnene er gået i seng, ligesom der er mulighed for at bruge skolens faglokaler på egen hånd, spille i band, male eller tage en hockeykamp. Vi skal også have sangquiz, bål, familiedisko i svømmehallen og festaften.

Kursusledere:
Marianne Søgaard, Peter Ravn, Johnny Andreasen, højskolelærere og legebørn.

 

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Tilmelding

Tilmelding

Praktisk og priser

Få mere information om priser, ankomsttider og kontaktoplysninger her.

Faciliteter

Læs mere om højskolens værelser, faglokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs mere om maden, der bliver serveret på højskolens sommerkurser.