Natur- og kulturvandringer

21. – 27. juli 2019 (Venteliste)

Nyd en uges sommerhøjskole med guidede vandringer i den pragtfulde midtjyske natur. Programmet er krydret med foredrag, koncert og sejlads på Silkeborgsøerne.

Det midtjyske Søhøjland byder på et væld af store skovområder, flotte udsigter, smukke søer og snoede vandløb, og på vandreturene skal vi helt tæt på det hele. Der er tid til at lade sig begejstre og berige af naturen, nyde madpakken på en bænk, snakke med vandrefællen og sammen med guiden forfølge den spændende historie om Gudenåen, Silkeborg, heden og Himmelbjerget.  Der vil selvfølgelig også være rig mulighed for en hurtig dukkert i de mange smukke søer, vi møder på vores vej.

Dagene begynder med morgensamling og sang i skolens foredragssal. Herefter pakkes lækre madpakker fra højskolens køkken inden dagens vandring. Frokost og kaffe nydes undervejs på flotte, stemningsfyldte steder i naturen.


VANDRETURENE

Vi vil opleve et rigt og varieret udvalg af Søhøjlandets bedste vandreture. Turene har en distance på 10-15 km, og vandreholdene vil være på ca. 20 personer, så vi sikrer en god kontakt til guiden og mellem deltagerne. Natur- og kulturvejlederne lægger undervejs vægt på både naturvejledning om den varierede natur og kulturformidling med fokus på den gode historie, der vækker landskabet og historien til live. Hver dag kan du vælge mellem forskellige vandreture.

 • Ad trækstien i pramdragernes fodspor til Tvillum kirke
  Vandring langs Gudenåen på den nyistandsatte træksti til den gamle klosterkirke Tvillum kirke. Turen gennem gudenådalen byder på smukke naturoplevelser og masser af kulturfortællinger.
 • Glarbo (Glasboderne) og Himmelbjerget
  Vi følger i sporet af fortidens glasproduktion til den bjergtagende udsigt fra Store Knøs og videre mod toppen af Himmelbjerget. Vi sejler med Hjejlebådene retur til Silkeborg.
 • Thorsø Alperne og Vesterskoven
  Gennem Vesterskoven, Danmarks mest kupperede skovområde, hvor vi nyder udsigten fra Frederik den VII høj. Videre tværs over dalen til bakkerne omkring Thorsø, gennem fredsskov og forbi små rislende kildevæld, hvor tørsten kan slukkes.
 • På renden af hovedstilstandslinjen
  En tur over heden på højderyggen, som strækker sig ned gennem Jylland. Her følger vi hærvejen og kanten af isens udbredelse under sidste istid.
 • De to dale og Danmarks reneste sø
  Denne dag skal vi krydse Gudenådalen både opstrøms og nedstrøms Silkeborg By. Vi skal sejle med Solfærgen på formentlig Danmarks ældste færgerute (overfartstid ca. 10 min) og runde Slåen Sø.

 

ØVRIGT PROGRAM
Kurset er en klassisk højskoleoplevelse, der udover vandringer og udflugter byder på foredrag, fællessang og samvær med andre, der deler interessen for kultur- og naturoplevelser.

For de morgenfriske vil der fx være tilbud om svømning før morgenmaden, og aftenprogrammet byder bl.a. på foredraget Ny nordisk saga – fortællinger om den moderne mands udfordringer i et nordisk velfærdssamfund ved fortællere og brødre Thomas og Kristian Kirk. En aften leverer Anne Odgård Trio et smukt musikalsk indslag, og ugen sluttes med en festaften.

Højskolen danner i denne uge også ramme om kurset Kierkegaard – sat i værk, og der vil være fælles programpunkter.

Velkommen til en herlig vandreuge i det midtjyske Søhøjland.
Rasmus Simonsen, højskolelærer og kursusleder

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

 

Tilmelding

Tilmelding

Praktisk og priser

Få mere information om priser, ankomsttider og kontaktoplysninger her.

Faciliteter

Læs mere om højskolens værelser, faglokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs mere om maden, der bliver serveret på højskolens sommerkurser.