fbpx

 

Natur- og kulturvandringer

24. – 30. juli 2022 (Udsolgt – ved tilmelding kommer du automatisk på venteliste)

Nyd en uges sommerhøjskole med guidede vandringer i den pragtfulde midtjyske natur. Programmet er krydret med foredrag, koncert og sejlads på Silkeborgsøerne. Dagsture à 10-15 km.

Det midtjyske Søhøjland byder på et væld af store skovområder, flotte udsigter, smukke søer og snoede vandløb, og på vandreturene skal vi helt tæt på. Der er tid til at lade sig begejstre og berige af naturen, nyde madpakken på en bænk, snakke med vandrefællen og sammen med guiden forfølge den spændende historie om Gudenåen, Silkeborg, heden og Himmelbjerget. Der vil selvfølgelig også være rig mulighed for en hurtig dukkert i de mange smukke søer, vi møder på vores vej.

PROGRAM
Dagene begynder med morgensamling og sang i skolens foredragssal. Herefter pakkes lækre madpakker fra højskolens køkken inden dagens vandring. Frokost og kaffe nydes undervejs på flotte, stemningsfyldte steder i naturen.

VANDRETURENE
Vi vil opleve et rigt og varieret udvalg af Søhøjlandets bedste vandreture. Turene har en distance på 10-15 km, og vandreholdene vil være på ca. 20 personer, så vi sikrer en god kontakt til guiden og mellem deltagerne. Natur- og kulturvejlederne lægger undervejs vægt på både naturvejledning om den varierede natur og kulturformidling med fokus på den gode historie, der vækker landskabet og historien til live. 

 • Ad trækstien i pramdragernes fodspor til Tvilum kirke
  Vandreruten går langs Gudenåen på den nyistandsatte træksti til den gamle klosterkirke Tvilum kirke. Turen gennem Gudenådalen byder på smukke naturoplevelser og masser af kulturfortællinger.
 • Glarbo (Glasboderne) og Himmelbjerget
  Vi følger i sporet af fortidens glasproduktion til den bjergtagende udsigt fra Store Knøs og videre mod toppen af Himmelbjerget. Vi sejler med Hjejlebådene retur til Silkeborg – en tur der byder på kaffe og sømandsviser.
 • Thorsø-alperne og Vesterskoven
  Vi tage turen gennem Vesterskoven, Danmarks mest kupperede skovområde, hvor vi nyder udsigten fra Frederik VII høj. Derfra tager vi videre tværs over dalen til bakkerne omkring Thorsø, gennem fredskov og forbi små rislende kildevæld, hvor tørsten kan slukkes.
 • På randen af hovedstilstandslinjen
  Turen går over heden på højderyggen, som strækker sig ned gennem Jylland. Her følger vi hærvejen og kanten af isens udbredelse under sidste istid gennem et indsande (vandreklit). Vi slutter turen ved Vrads Købmandshandel, hvor der kan købes is, kolde øl eller måske et “rustent søm”.
 • De to dale og Danmarks reneste sø
  Denne dag skal vi krydse Gudenådalen både opstrøms og nedstrøms Silkeborg By. Vi skal sejle med Solfærgen på Danmarks formentlig ældste færgerute og runde Slåensø.

ØVRIGT PROGRAM
Kurset er en klassisk højskoleoplevelse, der udover vandringer og udflugter byder på morgensvømning, foredrag, festaften, fællessang og samvær med andre, der deler interessen for kultur- og naturoplevelser.

Højskolen danner i denne uge også ramme om kurset Det gådefulde univers, og der vil være fælles morgensamlinger og programpunkter.

SÆRPRIS FOR UNGE UNDER 30 ÅR
Er du under 30 år, har du mulighed for at vælge soveplads på en madras i et klasseværelse, der denne uge fungerer som sovesal. Der er et begrænset antal pladser på sovesal.

Kursusleder er Camilla Gry Elmann, højskolelærer.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Praktisk og priser

Læs om priser, betaling, afbudsregler mv. gældende for sommerkurser.

værelser og Faciliteter

Læs om værelser, undervisningslokaler og naturen der omgiver højskolen.

Højskolens køkken

Læs om maden vi serverer på højskolens sommerkurser.