fbpx

Syng med! – sange til livet

19. – 25. juni 2022 

Kom med indenfor i sang- og salmeskrivernes værksted, og mød komponister og tekstforfattere i en spændende uge med fokus på den danske sang- og salmeskat. Vi skal selvfølgelig også nyde højskolelivet med alt hvad det indebærer.

Velkommen til en uge med masser af fællessang, fortælling og koncerter! Vi skal møde spændende sangskrivere, tekstforfattere og komponister, som hver især vil fortælle og føre os ind i deres musikalske værksted.

PROGRAM
Vi starter hver dag med en dosis eksistentielle og musikalske input til den daglige morgensamling. Aftenprogrammet byder bl.a. på quiz-aften og afslutningsfest, og ugen igennem skal vi nyde god mad og inspirerende samvær. Højskolens svømmehal vil være åben til morgensvømning.

Janne Mark, Anne Odgård Eyermann og Marianne Søgaard optræder på dette sommerkursus som musikalsk trio i en koncert, som afholdes i de smukke rammer på kunstcentret Silkeborg bad. Vi besøger således kunstcentret som ’koncertsted’ en aften midt på ugen og kan ved samme lejlighed gå aftentur og nyde medbragt kaffe, the og kage i Skulpturparken, der omgiver kunstcentret.

Vi skal også i ugens løb på tur i det smukke søhøjland. En eftermiddag skal vi sejle på Gudenåen og nyde kaffe og kage på bølgen blå. Vi har selvfølgelig Højskolesangbogen med ombord, og sangen akkompagneres af et sejlerorkester.

MØD

  • forfatter og religionshistoriker Iben Krogsdal, som tog et højdespring ind i den nye højskolesangbog med 10 sange og salmer. Krogsdal er den nulevende kvinde repræsenteret med flest tekster i Højskolesangbogen.
  • komponisten Hans Holm, som står bag et hav af folkekære melodier som ”Livstræet”, ”Himmelbuens Herre” og ”Hvad er det, min Marie”.
  • sanger, salmedigter og sangskriver, Janne Mark, som til daglig er sanger i Brorsons kirke på Nørrebro i København. Repræsenteret med sange i Højskolesangbogen, Kirkesangbogen, på forlaget Eksistensen og det tyske musikforlag ACT.
  • sanger og sangskriver Anne Odgård Eyermann, som sad i udvalget for den 19. udgave af Højskolesangbogen. Repræsenteret som komponist i Højskolesangbogen og aktuel med debutalbummet ”Sange for to eller tre”.

Kurset er tilrettelagt i et samarbejde mellem Silkeborg højskole og forlaget Dansk Sang. Kursuslederne er Jakob Faurholt, redaktør og projektleder hos forlaget Dansk Sang, og Marianne Søgaard, sanger, sangskriver og højskolelærer på Silkeborg højskole.

SÆRPRIS FOR UNGE UNDER 30 ÅR
Er du under 30 år, har du mulighed for at vælge soveplads på en madras i et klasseværelse, der denne uge fungerer som sovesal. Der er et begrænset antal pladser på sovesal.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. 

Tilmelding

Tilmelding

Praktisk og priser

Læs om priser, betaling, afbudsregler mv. gældende for sommerkurser.

værelser og Faciliteter

Læs om værelser, undervisningslokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Læs om maden vi serverer på højskolens sommerkurser.