fbpx
Prisen består af fire dele. Basis, selve opholdet, studierejsen og evt. explorer-rejse

Brug beregneren til at regne en pris ud for dit højskoleophold. Prisen afhænger af opholdets længde, hvilken studierejse du vælger, og om du vælger en explorer-rejse.

beregn din Pris

Sådan regnes prisen ud

Et højskoleophold ligger enten i forårs- eller efterårshalvåret og består af:
 • Basis-omkostninger:
  Tilmeldingsgebyr kr. 1.500 (der ikke refunderes ved eventuel afmelding), værelsesdepositum kr. 500, materialekonto kr. 1.800.
  Depositum og et evt. overskud på materialekontoen tilbagebetales, når opholdet slutter.
 • Højskoleophold:
  22 kursusuger i foråret 2023 til en ugepris a kr. 1675. 19 kursusuger i efteråret 2023 til en ugepris a kr. 1800. 23 kursusuger i foråret 2024 (inkl. Folkemødet på Bornholm) til en ugepris a kr. 1900. Ugeprisen dækker: Kost, logi på dobbeltværelse, undervisning og udflugter i Danmark.
  Du er dækket af højskolens ungdomsrejseforsikring, når du rejser med højskolen til lande uden for Norden/EU.
 • Studierejse
 • Explorer-rejse; et tilvalg, der ligger i forlængelse af højskoleopholdet.

Betaling
Når vi har bekræftet din tilmelding, skal du inden for syv dage betale et indmeldelsesgebyr på 1.500 kr. Fem uger inden kursusstart (dvs. 1. juli eller 1. december) betales det fulde kursusbeløb ekskl. halvdelen af en evt. Explorerrejse.

Højskolens betingelser ’det med småt’ fremsendes sammen med bekræftelse på tilmelding.

Elevbetalinger, der ikke er med i prisberegneren
Transport, overnatning og måltider er indeholdt i de fleste studierejser. Udgifter til eventuelle vaccinationer er ikke inkluderet i prisen. Specifikationer fremgår under beskrivelserne af de respektive rejser. 

MULIGHEDER FOR TILSKUD og støtte

Pitstop
Er du under uddannelse og har brug for en pause i studierne for evt. at finde glæden ved at lære igen, kan du komme på Silkeborg Højskole til nedsat pris. Skriv eller ring og fortæl os, hvorfor du har behov for et højskoleophold. Vi har mulighed for at reducere ugebetalingen med 300 kr. pr. uge for et begrænset antal studerende. Aftale om Pitstop-tilskud skal være godkendt inden skolestart.

Unge uden kompetencegivende ungdomsuddannelse
Hvis du ikke har gennemført en ungdomsuddannelse (stx, hfx, htx, hhx eller en faglig uddannelse), har du mulighed for at få nedsat betalingen. Du skal som minimum betale ministeriets fastsatte minimumstakst (2023: 1071 kr. pr. uge)

Det er en forudsætning for støtten, at du er mellem 17½ og 25 år og gennemfører det kursus, du har tilmeldt dig. 

Mentorstøtte til unge uden kompetencegivende ungdomsuddannelse
Er du mellem 17½ og 25 år uden ungdomsuddannelse har du mulighed for at komme på højskole med støtte fra en mentor. Sammen med din mentor udarbejder du en plan for, hvordan vi bedst støtter dig under dit højskoleophold. 

Du skal kontakte din UU-vejleder og få skrevet et højskoleophold ind i din uddannelsesplan. Uddannelsesplanen skal UU-vejlederen sende til højskolen, så din mentor har mulighed for at forberede sig på at give dig den bedst mulige støtte under dit ophold.

Mentorordningen giver dig desuden mulighed for at få nedsat din egenbetaling af højskoleopholdet. Dette aftales inden opstart.

De ansvarlige for mentorordningen på Silkeborg Højskole er viceforstander Jan Lundum og skolesekretær Helle Lykke Larsen.

Læs mere om ordningen på Højskoleforeningen FFD’s hjemmeside.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold på Silkeborg Højskole

Fagene på højskolen

Du sammensætter dit eget højskoleophold af hovedfag, eksistensfag og valgfag.

Hovedfag: Kunst

På kunst bevæger vi os spektret mellem idé og eksperimenter. Gennem kunsten fortæller vi historier, udtrykker følelser nonverbalt, stiller spørgsmål og skaber debat.

Hovedfag: Friluftsliv

Vi mærker naturens rytme og skiftende farver, når vi tager på ture og overnatter i det fri. Kodeordene for friluftsliv er kærlighed til naturen, nærvær, uforstyrrethed.

Hovedfag: Idræt og vandsport

Du vil prøve alt fra kajakpolo og udspring til beach volley, mountainbike og adventure race. Glæden ved bevægelse er i centrum, og du vil opleve et unikt og aktivt fællesskab.

Hovedfag: Musik

På Musik oplever du, at musik både skaber fællesskab og selvtillid. Du får både en bredere og dybere forståelse af musik og at det både er en oplevelse og en måde at være på.

Hovedfag: Politik & Debat

Politik & debat er engagement, viden om samfundet og demokratisk debat. Er du nysgerrig bliver du udfordret og lærer mere, så der er plads til en debat på gode argumenter.

Hovedfag: Change Makers

Bliv klogere på projektledelse, gruppedynamik, social forandring og menneskerettigheder i et internationalt miljø. Undervisningen foregår på engelsk.

Eksistensfag

Du kan vælge to eksistensfag, når du sammensætter dit højskoleophold. Se listen over eksistensfag.

Valgfag

Du kan vælge tre-fire valgfag og fokusere på din interesse eller brede dig ud. Se listen over valgfag.