rejser

Her får du hele pakken

Alle vores højskoleophold indeholder en studierejse. Derudover har du mulighed for at tilvælge en explorerrejse, der afslutter dit højskoleophold med manér.

STUDIEREJSER FORÅR 2023

norges vinterfjeld

Norge står vi på ski over det hvide vinterfjeld og overnatter bl.a. i hyggelige snehuler.

Kenya

En studietur til Kenya er svær at ryste af sig. Vi taler af erfaring og kan slet ikke vente med at komme derned igen.

Destination balkan

Tag på en stærk rejse ind i Balkans blodige historie, når vi sammen skal afdække årsagerne bag konflikten, der opløste Jugoslavien og undersøge hvad mulighederne er for fremtiden.

Destination X

Destination X er et levende brætspil. Danmark er spillepladen, og du er en af brikkerne. Vi leder efter spor til vores destination i gådefulde afkroge af Danmark.

STUDIEREJSER EFTERÅR 2023

Norgeseventyr

Den vilde, uberørte, storslåede natur danner rammen om dette eventyr, hvor vi skal sejle, padle, vandre, gå på gletcher og nyde livet højt mod nord.

Ghana

Tag med på opdagelse i Ghana. Vi lander ved guldkysten og rejser ind i landet gennem kolonihistorie, udviklingsarbejde, musik og dans og når helt ud til de små landsbyer, hvor vi møder det gæstfri Ghana.

Destination balkan

Memphis / New Orleans

Tag med til sydstaterne i USA, hvor vi skal besøge byerne Memphis i staten Tennessee og New Orleans i staten Louisiana.

Sejlertogt

10 dages opdagelsesrejse til havs i det danske farvand. Vi sejler i Meginjoller med kystgarn, årer og vind i håret.

STUDIEREJSER FORÅR 2024 (Åbner for tilmeldinger 1. december kl. 12)

Kenya

Kom med Silkeborg Højskole helt tæt på Kenya, kontrasternes land.

Indien

NY STUDIEREJSE under udvikling. Beskrivelse følger.

Palæstina

israel og Palæstina

Studierejsen er en eksistentiel dannelsesrejse i gæstfrihed, håb og frustration – i et område, hvor politik, historie og religion er viklet uløseligt ind i hinanden.

Norges vinterfjeld

Tag med til Norges sneklædte vinterlandskab. Her skal vi bo i hytter og bruge dagene på at lære at gå på ski, så vi kan bevæge os gennem de storslåede landskaber.

Danske bryggerier og nordisk mad

Find din indre gastronomiske eventyrer frem og kom med på en velsmagende fordybelsestur i Danmarks fantastiske mad- og ølkultur.

Explorer-rejser

Explorerejsen ligger i forlængelse af dit højskoleophold. Under højskoleopholdet forbereder du dig til rejsen i en del af dine fagtimer. Vi rejser på åbne billetter, så når fællesrejsen er ovre kan du fortsætte på egen hånd. Undtaget er Nepalrejsen, der afsluttes med et fælles formidlingsprojekt i Danmark. Vi tilbyder forskellige rejser forår og efterår.

Canada Explorer

Forår 2023 + Forår 2024
Canada Explorer-rejsen er nationalparker, regnskovsjungle, sneklædte højdedrag og dybe, krystalklare bjergsøer.

Palæstina

Israel og Palæstina Explorer

Forår 2023
Kom bag om mediernes fortællinger om Israel/Palæstina-konflikten og mød de mennesker, det handler om.

Folkemødet

Forår 2023 + Forår 2024
Tag med dine højskolekammerater til Folkemøde på Bornholm. Fra F24 er Folkemødet en del af semesteret for alle elever, der ikke vælger en anden explorerrejse.

Nepal Explorer

Efterår 2023
Tag med på dit livs eventyr og oplev uspolerede landskaber – og et folkefærd du aldrig glemmer.

Colombia Explorer

Forår 2024
Få bl.a. et unikt indblik i den mere end 50 år lange konflikt mellem latinamerikas største paramilitære oprørsgruppe FARC og den colombianske regering.

Min rejse var mit livs største oplevelse. Jeg rejste på en mere autentisk måde, end jeg kunne have fået på nogen anden måde. Jeg tænker tilbage på min rejse hver dag, for den har virkelig sat dybe spor i mig og desuden præget mit valg af videregående uddannelse den dag i dag.

Stefanie Jolak

Jeg har sjældent været på en mere tætpakket rejse og oplevet så meget på bare 10 dage. Her var der møder med mennesker, oplæg, besøg og udflugter, som rakte langt ud over, hvad jeg ellers ville have haft mulighed for på egen hånd.

Emma Morel