fbpx
fag

Du har mange fag at vælge mellem

Der er tre typer fag på højskolen. Du vælger et hovedfag, som er det emne, du vil have mest tid til. Med eksistensfagene og valgfagene kan du kombinere dig frem til det højskoleophold, der passer allerbedst til dig. Faglig Fredag er en ugentlig fordybelsesdag, hvor du kan kaste dig ud i et nyt felt, fag eller workshop hver uge eller vælge et forløb over flere fredage i streg. I vores ugeskema kan du se fagenes fordeling.

Fagligheden er høj, og undervisningen er tilpasset alle niveauer.

Hovedfag

Hovedfaget er det fag, hvor der er tid til at fordybe dig og arbejde med større projekter. Hovedfaget er det største af ugens fag, som man har en hel formiddag og en hel eftermiddag pr. uge. Dertil kommer, at der på Faglige Fredage vil være lagt hele dage ind til hovedfaget. I efteråret er der tilsvarende en hel uge med fordybelse i hovedfaget. Du skal vælge ét af de seks hovedfag. Dette er det eneste fag, du skal vælge, inden du starter på dit højskoleophold og angive ved tilmeldingen.

Keramik

Fordyb dig i for lerets æstetiske univers. Du lærer nye teknikker, der styrker dine kreative evner og giver dine ideer et selvstændigt, kunstnerisk udtryk.

Kunst

På kunst bevæger vi os spektret mellem idé og eksperimenter. Gennem kunsten fortæller vi historier, udtrykker følelser nonverbalt, stiller spørgsmål og skaber debat.

Musik

På Musik oplever du, at musik både skaber fællesskab og selvtillid. Du får både en bredere og dybere forståelse af musik og at det både er en oplevelse og en måde at være på.

Politik & debat

Politik & debat er engagement, viden om samfundet og demokratisk debat. Er du nysgerrig bliver du udfordret og lærer mere, så der er plads til en debat på gode argumenter.

Friluftsliv

Vi mærker naturens rytme og skiftende farver, når vi tager på ture og overnatter i det fri. Kodeordene for friluftsliv er kærlighed til naturen, nærvær, uforstyrrethed.

Idræt og vandsport

Du vil prøve alt fra kajakpolo og udspring til beach volley, mountainbike og adventure race. Glæden ved bevægelse er i centrum, og du vil opleve et unikt og aktivt fællesskab.

Change Makers

Bliv klogere på projektledelse, gruppedynamik, social forandring og menneskerettigheder i et internationalt miljø. Undervisningen foregår på engelsk.

Eksistensfag

To gange om ugen har vi eksistensfag. Her er plads til at tumle med de store spørgsmål.
Eksistensfagene kører 1/2 semester ad gangen, så du har mulighed for at vælge to eksistensfag på ét semester.

Bemærk: Fagudbuddet er dynamisk, og vi udskifter enkelte eksistensfag hvert semester for at gøre plads til nye spændende fag. F23: Flere fagbeskrivelser er på vej. Opdateres løbende.

Valgfag

Med valgfagene kan du vælge fag, der ligger op ad dit hovedfag og dine eksistensfag, eller du kan gå helt nye veje, så du får det skema, der passer til dig.
Du kan vælge 3-4 fag.

Bemærk: Fagudbuddet er dynamisk, og vi udskifter flere valgfag hvert semester. F23: Flere fagbeskrivelser er på vej. Opdateres løbende.

Faglig fredag

Fredag er til faglig fordybelse og fælles oplevelser.

Hver fredag bryder vi skema-rammerne. Vi tager på udflugter eller fordyber os i en niche-hobby, et tværfagligt projekt, en workshop eller et hovedfag. Vi prøver nye ideer af og er sammen på tværs af hovedfag og faginteresser.  Det giver ny inspiration til dig, til os og til fællesskabet.

Ugens fredagsskema præsenteres hver mandag morgen. 

Nogle workshops tilbydes en enkelt fredag, mens andre strækker sig over et forløb på tre fredage. 

På workshopdage kan du fx snuse til tegning, keramik eller karate. På udflugtsdage sætter vi måske kursen mod et af Midtjyllands bjerge eller besøger et bryggeri, og på hovedfagsdage kan du fordybe dig i større projekter.