fag

Du har mange fag at vælge mellem

Der er tre typer fag på højskolen. Du vælger et hovedfag, som er det emne, du vil have mest tid til. Med eksistensfagene og valgfagene kan du kombinere dig frem til det højskoleophold, der passer allerbedst til dig. Den faglige fredag bruges til projekter, der går på tværs. I vores ugeskema kan du se fagenes fordeling.

Fagligheden er høj, og undervisningen er samtidig tilpasset sådan, at der både er plads til nybegyndere og til de mere erfarne.

Hovedfag

Hovedfaget er det fag, hvor der er tid til at fordybe dig og arbejde med større projekter. Hovedfaget er det største af ugens fag, som man har en hel formiddag og en hel eftermiddag pr. uge. Der til kommer, at der på Faglige Fredage vil være lagt hele dage ind til hovedfaget. I efteråret er der tilsvarende en hel uge med fordybelse i hovedfaget. Du skal vælge ét af de fem hovedfag. Dette er det eneste fag, du skal vælge, inden du starter på dit højskoleophold og angive ved tilmeldingen.

Kunst

På kunst bevæger vi os spektret mellem idé og eksperimenter. Gennem kunsten fortæller vi historier, udtrykker følelser nonverbalt, stiller spørgsmål og skaber debat.

Musik

På Musik oplever du, at musik både skaber fællesskab og selvtillid. Du får både en bredere og dybere forståelse af musik og at det både er en oplevelse og en måde at være på.

Friluftsliv

Vi mærker naturens rytme og skiftende farver, når vi tager på ture og overnatter i det fri. Kodeordene for friluftsliv er kærlighed til naturen, nærvær, uforstyrrethed.

Politik

Politik er engagement, viden om samfundet og demokratisk debat. Er du nysgerrig bliver du udfordret og lærer mere, så der er plads til en debat på gode argumenter.

Idræt og vandsport

Du vil prøve alt fra kajakpolo og udspring til beachvolley, mountainbike og adventure race. Glæden ved at bevæge sig er i centrum, og du vil opleve et unikt og aktivt fællesskab.

Change Makers

Bliv klogere på projektledelse, gruppedynamik, social forandring og menneskerettigheder i et internationalt miljø. Undervisningen foregår på engelsk.

Eksistensfag

To gange om ugen har vi eksistensfag. Her er plads til at tumle med de store spørgsmål.
Vi taler om den viden, som mennesker altid har været fascineret af, for at finde ud af, hvad der er op og ned i livet.
Eksistensfagene kører 1/2 semester ad gangen, så du har mulighed for at vælge to eksistensfag på ét semester.

Faglig fredag

Hver fredag bryder vi rammerne og kaster os ud i tværfaglige og temabaserede projekter, styret af de lærere, der er ansvarlige for de enkelte dage. Det giver mulighed for, at man kan prøve noget nyt af, og for at være sammen på tværs. Mulighederne er mange, når rammerne brydes op.

Vi laver street art, besøger en moske, åbner keramikværkstedet, flår et rådyr, deltager i et politisk debatforum, bestiger et af Midtjyllands bjerge, musik- eller kunstworkshops, deltager i en besøger et bryggeri, er på adventure race – eller noget helt andet.

Det, at man har mulighed for at vælge så mange forskellige hovedfag, og at der er så mange forskellige valgfag, gør skolen meget alsidig. Det er en kæmpe fordel i og med, at man møder så mange forskellige mennesker, og man får øjnene op for mange forskellige interesser og synspunkter. Jeg var virkelig glad for mine fag på højskolen, men jeg var mindst ligeså glad for at lære folk at kende, som havde helt andre interesser end mig selv.

Stefanie Jolak

For mig blev det faktisk afgørende, at jeg kunne få fag inden for forskellige genrer.

Jeg havde overvejet en idrætshøjskole, men jeg er 100% glad for, at jeg valgte idrætslinjen på SH.

Her kunne jeg nemlig også få musik, filosofiske fag, kulturjournalistik og alt det andet, jeg OGSÅ synes er fedt!

Mia Vad