Sommer­kurser

Her finder du oversigten over alle de spændende kurser, du kan vælge imellem til sommer.
Programmerne for de enkelte kurser er i støbeskeen og ligger klar medio november.

Læs mere om de enkelte kurser medio november 2018

Alting har en tid

UGE 24 (16.6 – 22.06 2019)
Kurset er en klassisk højskoleoplevelse med samtale, foredrag, fællessang, udflugter, workshops og samvær med andre, der også interesserer sig for kristendom, tro, eksistens og Bibelens uendelige facetter.

Mennesker og kunst

UGE 24 (16.06 – 22.06 2019)
Velkommen til en højskoleuge i æstetikkens tegn, hvor vi fordyber os i kunsthistoriske og almene oplæg, eksistentielle drøftelser og ikke mindst højskolesang. Vi vil blive klogere på værker, ismer og kunstens betydning i kulturen og for det enkelte menneskeliv.

Sangen på vrangen

UGE 25 (23.06 – 29.06 2019)
På opdagelse i højskolesangbogen, dens sange, historier og steder. I et varieret ugeprogram vil vi sammen vende sangen på vrangen og opdage nye sider af den danske sangskat.

En på eksistensen – livsmod og dødsdrift

UGE 25 (23.06 – 29.06 2019)
Livsmodet og dødsdriften er to grundbegreber for den menneskelige eksistens. Hvad er det, der driver os mod afgrunden og vores egen undergang? Og hvad er det, der på forløsende vis der kan få os til at genvinde selve modet til at leve?

Friluftsliv og idræt

UGE 27 (30.06 – 06.07 2019)
Familiekursus for de 7-100 årige. En livlig uge med bevægelse, samvær og nærvær i naturen for børn, unge og voksne. Oplev glæden ved bevægelse og socialt fællesskab i en højskoleuge sprængfyldt med sjov og fysisk udfoldelse.

Kreativitet og leg

UGE 28 (07.07 – 13.07 2019)
Familiekursus for de 7-100årige. En kreativ uge med leg og kunstneriske udfoldelser for børn, unge og voksne. Vi vil boltre os i højskolens faciliteter fra svømmehal til musik- og kunstlokaler, og vi vil lave aktiviteter i den smukke natur, der omgiver os på Silkeborg Højskole.

Rytmisk musikuge

UGE 29 (14.07 – 20.07 2019)
Oplev en musikalsk uge med sammenspil, kor, samvær, højskole og koncerter. På rytmisk musikuge er vi fælles om fascinationen af sang og musik.
Undervisningen er bygget op omkring en eftermiddagsgruppe, en aftengruppe, formiddagsworkshops og koncertaktivitet.

Natur- og kulturvandringer

UGE 30 (21.07 – 27.07 2019)
Oplev en uges sommerhøjskole med guidede vandringer i Søhøjlandets smukke, historiske landskaber. Vi tager os tid til at lade sig begejstre og berige af naturen, snakke med vandrefællen og sammen med guiden forfølge den spændende historie om Gudenåen, Silkeborg, heden og Himmelbjerget. Dagsture à 10-15 km.

Kierkegaard – sat i værk

UGE 26 (21.07 – 27.07 2019)
I sit korte liv satte Kierkegaard sig selv og eksistensen i værk. Men samtidig sætter Kierkegaards værk også noget i værk hos sin læser. Det er denne dobbelthed, vi vil forfølge i en uge, hvor vi bliver introduceret til Kierkegaard værk for værk – for at blive klogere på både Kierkegaard og vores egen eksistens.

Det gådefulde univers

UGE 31 (28.07 – 03.08 2019)
Universet er en stadig kilde til fornyet viden, erobring og evig undren, og den astronomiske og astrofysiske videnskab gør epokegørende landvindinger med stor hast. Mød Danmarks førende astronomer og astrofysikere og bliv opdateret på den seneste forskning.

Danmarks vilde planter

UGE 31 (28.07 – 03.08 2019)
Kom med til en fordybelsesuge med botanikteori, artsbestemmelser og ekskursioner til Søhøjlandets forskelligartede plantesamfund. vi på opdagelse i forskellige naturtyper, fordyber os i teori og dygtiggør os i bestemmelse af plantearter.

Gejst

UGE 32 (04.08 – 08.08 2019)
100 timers intensiv højskole fyldt med stjernestunder for dig, der vil prøve højskolelivet af. Oplev spændende fag, højskolesang, foredrag, hængekøjehygge, musikalske oplevelser og fælles afslutningsfest.

Praktisk og priser

Få mere information om priser, ankomsttider og kontaktoplysninger her.

Faciliteter

Læse mere om højskolens værelser, faglokaler og naturen rundt om højskolen.

Højskolens køkken

Her kan du læse mere om maden, der bliver serveret på højskolens sommerkurser.