fbpx

Kano og håndværk

At bruge tid på håndværk fylder ikke længere så meget i danskeres bevidsthed som for 30-40 år siden. At træsnitte og sejle på vand er niche-færdigheder, man får i en klub eller som en hobby – og ikke som tidligere hvor sådanne færdigheder var en del af de nødvendige sysler i hjemmet eller som noget “fornuftigt” at bruge tiden på. Vi giver os nu tid igen. Tid til fordybelse og håndværkets og sejladsens glæder.

Kano og håndværk er fordybelse, hygge, nye færdigheder og kanoture.

I de kolde måneder er det værkstedet der kalder, hvor duften af træ og lyden af høvle skaber stemningen, når vi laver padler. I de varme måneder er vi på vandet på sø og å og øver teknikker, redninger, turliv med kanoen som fartøj.

I den ene del af fagperioden fokuserer vi på kanosejlads og -teknik. Vi tager på kortere, skønne kanoture på Silkeborg Søerne og Gudenåen og arbejder bl.a. med navigering, kæntringsøvelser, vandtilvænning, sikkerhed på og i vand, makkerredninger og selvredninger.

På anden del af faget går vi all in på det ædle håndværk; træsnitning. I de kolde måneder vil vi med forskellige træværktøjer i hænderne arbejde os ind til den kanopadle, der gemmer sig inde i fyrtræsbjælkerne. Vi skal grovarbejde og hugge med økse og sav. Vi skal kæle for finesserne med knive, båndhøvle og sandpapir. Løbende i undervisningen, mens padlen tager form, vil vi møde forskellige former for indspark omkring træarbejde og genfortalte beretninger fra primært nordiske “eventyrere”. Muligvis laver vi en vinter-padle-tur, for sammen at indvie de færdige one-piece-padler.

 

Simon Stagis

Simon Stagis

Underviser