fbpx
Game Theory

Skulptur

En skulptur er ikke længere kun noget, der står på en sokkel. Vi vil derfor arbejde med skulptur i et udvidet felt og udfordre den traditionelle måde at tænke skulptur og tilgå materialer på. Vi vil eksperimentere med forskellige materialer, former og tilgange, og vi vil undersøge både det fysiske og immaterielle skulpturbegreb.

I nogle øvelser vil vi primært arbejde med formgivning og materialekendskab, mens den kunstneriske bearbejdning i andre øvelser ikke nødvendigvis vil ligge i håndværket, men i den konceptuelle idé samt planlægningen og udførelsen. 

Vi arbejder altså både med de klassiske fremstillingsformer inden for skulpturbegrebet – den udhuggede, den støbte, den sammenføjede og den modellerede skulptur, mens vi også undersøger den nyere, udefinerbare, ‘eksperimenterende’ skulptur i spændingsfeltet mellem medie, installation og arkitektur.

Vi kunne eksempelvis lave store statuer, hvor materialet underbygger sindstilstanden, modellere buster i ler, støbe huse til en hel by, lave skulpturer af ikke-oplagte materialer, kaste os over motorsavsskulpturer, opstille store papskulpturer i det offentlige rum eller støbe et fyldt frugtfad. Sjældent laver vi det samme på to semestre.

Vi arbejder både individuelt og fælles. 

Pernille Pontoppidan

Pernille Pontoppidan

Underviser